Řidičům se částečně uzavře hlavní tah do Rakouska. Silnici u Benešova čeká oprava

Silničáři využívají léto k opravám důležitých komunikací. Řidičům se tak od dnešní půlnoci částečně uzavře hlavní tah na jih Čech a rakouské hranice. Silnici I/3 u Benešova čeká rozsáhlá rekonstrukce. Motoristé proto musejí počítat se zdržením.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silniční provoz. Ilustrační foto.

Silniční provoz. Ilustrační foto. | Foto: Filip Jandourek

Na části obchvatu směrem z Prahy na Tábor bude kvůli opravám snížená rychlost. V opačném směru nepůjde projet vůbec.

Silničáři proto varují před kolonami v obou směrech. Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl upozorňuje, že nejhorší situace bude ve špičkách.

„Řidiči by se, pokud možno, měli vyvarovat časům dopravní špičky, což je obecně ve všedních dnech mezi 7.30 a 9.00 a odpoledne mezi 16.00 a 17.30, páteční pozdější odpoledne, sobotní dopoledne a nedělní pozdější odpoledne,“ upřesňuje Rýdl.

Objízdná trasa povede přes Benešov. Obyvatelé by se proto měli připravit na rušnější provoz ve městě. Nákladní doprava se ale Benešovu vyhne. Kamiony budou odkláněny už na sjezdu Votice Olbramovice po silnici číslo 18 směrem na Sedlčany.

Důležité informace najdou řidiči na portálu Ředitelství silnic a dálnic, kde si také mohou stáhnout dopravní aplikaci pro chytré telefony. Pro aktuální informace o intenzitě dopravy v dotčeném úseku mohou volat také na bezplatnou linku 800 280 281.

Rekonstrukce by měla podle plánu skončit 17. srpna. Silnice I/3 je nejvyužívanějším tahem na rakouské hranice. Denně tudy projede až 25 tisíc aut.

Eva Rajlichová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme