Petr Čech: I trenéři mají nabídky, které se nedají odmítnout. Pavel Vrba fotbalem žije raději každodenně

Předseda České fotbalové asociace Miroslav Pelta navrhne jméno nového reprezentačního trenéra. Na volbu je zvědavý i brankář české fotbalové reprezentace a londýnského Arsenalu Petr Čech. „Všichni očekáváme, s jakými alternativami pan Pelta přijde,“ říká v rozhovoru s moderátorem Petrem Dudkem.

V rozhovoru s moderátorem Petrem Dudkem připouští, že zajímavá volba by byla, kdyby byl uchazeč z ciziny. „Někdy je důležité, aby člověk znal prostředí a mentalitu týmu nebo národa, ve kterém působí. V případě, že by to byl zahraniční trenér, tak záleží, s jakou přijde vizí a jak dobře by pracoval,“ vysvětluje s tím, že ve finále se počítají výsledky a kvalita odvedené práce.

On sám je rozhodnutý o tom, zda bude chytat za reprezentaci, ale ještě si ho chce nechat pro sebe. Podotýká také, že v jeho rozhodnutí nehraji roli to, kdo bude trenér české reprezentace. „Nečekám na to, až se objeví jméno trenéra,“ říká.

Čtěte také

A co se týče odchodu z Pavla Vrby postu reprezentačního trenéra, tak i trenéři podle něj mají nabídky, které se nedají odmítnout. „Musíte udělat rozhodnutí, které je v tu chvíli pro vás nejlepší. Bylo na něm vidět, že mu chybí klubový fotbal, je to člověk, který fotbalem žije raději každodenně než v cyklech trenéra národního týmu,“ nastiňuje.


Je pravda, že na mistrovství nám lehkost chyběla, vypadali jsme upracovaně a unaveněji než všichni ostatní. Ale nedá se jednoznačně říci, čí to byla vina, na přípravu jsme se vrhli se vším všudy. PETR ČECH

Přiznává také, že mistrovství Evropy se nepovedlo podle jejich představ, na druhou stranu měli velice těžkou skupinu. „Ve sportu si někdy něco naplánujete a nepodaří se vám to. V přípravě jsme makali do detailů, nakonec jsme to nezúročili, co je největší škoda, protože ten potenciál tam byl,“ vyzdvihuje.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: pdu , prh
Spustit audio