Petr Čech pojedenácté pořádá svou fotbalovou školu. Trénovat děti mě baví, říká

Zpestřením léta je pro fotbalistu Petra Čecha každý rok jeho fotbalová škola. A nejinak tomu je i letos, kdy gólman Arsenalu pořádá svou školu už pojedenácté. Jedním z hlavních úkolů reprezentačního brankáře je také to, aby si děti mezi sedmi až patnácti lety užily vedle fotbalu i zábavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na tréninku s malými fotbalisty

Na tréninku s malými fotbalisty | Zdroj: ČTK

„Zjistil jsem, že tady bude Petr Čech, tak jsem ho chtěl vidět naživo,“ říká jeden z malých fotbalistů. „Hráli jsme basketbal a pak jsme měli masáž,“ doplnil svého kolegu další malý fotbalista, který je společně s řadou svých vrstevníků v Praze na fotbalovém kempu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trénovat malé fotbalisty mě baví. Dělám si i trenérskou licenci, říká gólman Petr Čech

I oni možná dostanou potřebnou inspiraci, aby u fotbalu zůstali, i když třeba nikdy na nejvyšší úroveň nedosáhnou.

„Nejsme zaměřeni na to, abychom se starali o výkonnostní součást. My chceme všem hráčům ukázat, jak plus minus funguje výkonnostní sport. Ten program je připravený tak, aby viděli, co všechno vrcholový sportovec dělá, jak to dělá a proč,“ popisuje Petr Čech.

Ten si s mladými fotbalisty zahraje, ale dávám jim také praktické rady. A připravuje se tak vlastně i na jednu z možných budoucích prací po skončení aktivní kariéry.

„V rámci českého fotbalového svazu si dělám trenérskou licenci, takže to není tak, že bych trénoval poprvé a jenom v té mojí škole, protože v rámci praktických zkoušek musíte trénovat i mimo, takže s tím mám zkušenost a baví mě to,“ přiznává slavný gólman, který by byl rád, aby mladé fotbalisty jeho letní škola motivovala ke zlepšování.

„U těchto dětí je strašně vidět, z jakého klubu jsou a jakého mají trenéra. Je to opravdu strašně důležité. Když mají správné vedení, tak se to na nich projeví. Děti, které jsou z lepších klubů, tak jsou na tom lépe a mají lepší návyky,“ vypozoroval už napůl trenérským okem Petr Čech.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme