Praha hostí florbalový turnaj Prague Games. Pořadatelé hlásí rekordní účast

Praha se přes prázdniny stává hlavním městem evropského florbalu. Zatímco v srpnu tradičně česká metropole láká na Czech Open, červenec bývá vyhrazen pro největší mládežnickou akci - Prague Games.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalový turnaj Prague Games

Florbalový turnaj Prague Games | Foto: Prague Games

Letošní, v pořadí již třináctý ročník Prague Games, je největší v historii. V hlavním městě můžete potkat na sedm tisíc florbalových nadějí. Od dvanácti do osmnácti let.

„Letos jsme přijali 380 týmů, ale přihlásilo se nám jich 430, takže jsme jich 50 museli odřeknout, protože Praha nemá v létě tolik hal,“ říká ředitel turnaje Martin Vaculík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Informace o florbalovém turnaji zjišťoval reportér ČRo Pavel Petr

V jedenadvaceti pražských halách odehrají florbalisté téměř tisícovku zápasů. Na zdárný průběh dohlíží odhadem pět set lidí včetně 150 rozhodčích. Pro hráče samotné je pak připraven bohatý doprovodný program.

„Největším lákadlem je samozřejmě krásná Praha, ale zajišťujeme pro ně i to, že mají vstup do bazénu Na Petynce, děláme pro ně diskotéku, mají volné vstupy na památky a do síně slávy ledního hokeje a dalších věcí. Snažíme se, aby si mohli vyzkoušet i další věci, ale když hrají tři, čtyři utkání za den, tak na to nemají moc času,“ vysvětluje Vaculík.

Mladí florbalisté si ale čas na různá lákadla určitě najdou. Tím největším je ovšem pro všechny samotný turnaj.

„Hrozně se na to těšíme a prožíváme to s partou. Je to ale během letní přípravy, takže nejsme moc sehraní. Určitě to je jeden z nejlepších turnajů,“ myslí si Tomáš Váňa z Tatranu.

„Pro každý tým to je náročné jinak. Když sem přijedou Švýcaři nebo Finové, jsou tady s rodiči, kteří hrají na trubky a tak dále, takže je to svým způsobem vyhecované,“ líčí další hráč střešovického týmu Matěj Kurell.

Jinak se ale hraje v přátelském duchu. Organizátoři kladou důraz na to, aby se soupeři vzájemně respektovali. Líté boje svádí mladí vyznavači florbalu pod heslem Ne šikaně.

„V dětském kolektivu je šikana poměrně častým jevem, především pak ve škole. Rozeznat hranice mezi tím, co je legrace a co je už šikana není snadné. Jsou to velmi důležité momenty, na které ukazujeme. Chceme, aby to trenéři vysvětlovali svým svěřencům a myslím, že se nám to nenásilnou formou daří,“ dodává Martin Vaculík.

Prague Games vyvrcholí sobotním finálovým programem v hale na Podvinném Mlýně.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme