Překvapivá stříbra z ME: Helceleta těší první velká medaile, Veselému ukončila trápení

Čeští atleti na mistrovství Evropy v Amsterdamu prožili medailový večer. Vítězslav Veselý ziskem stříbra pokračuje ve své skvělé sérii z kontinentálních šampionátů, když na posledních třech byl nejhůř druhý, a Adam Sebastian Helcelet konečně dosáhl na cenný kov z velké seniorské akce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Sebastian Helcelet při závodě na 100 metrů

Adam Sebastian Helcelet při závodě na 100 metrů | Foto: Iva Roháčková

Fanoušci atletiky na olympijském stadionu v nizozemské metropoli přichystali fantastickou kulisu.

V konkurenci takových sportovních lákadel, jakými jsou fotbalové Euro, cyklistická Tour de France nebo tenisový Wimbledon, se naplnily dvacetitisícové historické ochozy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oštěpař Vítězslav Veselý a desetibojař Adam Sebastian Helcelet zažili v Amsterdamu stříbrný večer. Po závodech s nimi mluvil Jakub Marek

A atmosféra pomohla i českým závodníkům. „Po těch čtvrtých a pátých místech je tohle neskutečné. Nečekal jsem to, obzvlášť po prvním dnu. Ale je fakt, že první den závodí atleti a druhý den desetibojaři,“ povídal po zisku premiérové seniorské medaile Adam Sebastian Helcelet, který si užil čestné kolečko s českou vlajkou na zádech.

Nakonec posbíral celkově 8157 bodů a v závěrečné patnáctistovce těsně udržel druhé místo – o čtyři body před Srbem Mihajlem Dudašem.

„Nejvíc mě těší, že jsem mu vrátil halové mistrovství v Göteborgu, kde mě on porazil o tři body a odsunul mě od medaile. Na tohle do smrti nezapomenu,“ radoval se čtyřiadvacetiletý český desetibojař.

Je to neskutečný pocit, hlásí po zisku stříbra na ME desetibojař Helcelet

Číst článek

Naopak už třetí medaili z evropských šampionátů v řadě vybojoval oštěpař Vítězslav Veselý. Po zlatu z Helsinek a stříbru z Curychu byl druhý také v Amsterdamu. A přestože cítil, že má na lepší výkon než 83 metrů a 59 centimetrů, konečný výsledek v ne úplně povedené sezoně ho dost povzbudil.

„Beru to všema deseti. Jsem za to moc rád. V sezoně se trápíte, a pak, když o něco jde, tak vám to trošku vyjde… V podstatě je to jen příslib do další přípravy na olympiádu a do dalšího závodu,“ vyhlíží hlavní vrchol sezony nejlepší český oštěpař posledních let Veselý.

Jakub Marek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme