Basketbalisté přišli o šanci na Rio, se Srbskem prohráli o 24 bodů

Česká basketbalová reprezentace ztratila poslední naději na účast na srpnových olympijských hrách v Riu. V semifinále kvalifikačního turnaje v Bělehradě podlehla domácím Srbům 72:96. Český sport tak v Brazílii nebude zastupovat žádný kolektiv.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský,hlavní hvězda českého výběru

Tomáš Satoranský,hlavní hvězda českého výběru | Zdroj: ČTK

Srbové v domácí Kombank Areně naplnili roli favorita, devítibodový náskok získali už v úvodu zápasu a o účast v Riu se utkají s Portorikem.

První třetina vyšla podle papírových předpokladů srbskému týmu. Domácí vyhráli 26:17, dařilo se především Bogdanovićovi, který zaznamenal 8 bodů a ani jednou nefauloval. Češi se během prvních 10 minut snažili dotahovat, přesto nabrali devítibodovou ztrátu. Stejný odstup udrželi i do poločasové přestávky, druhá desetiminutovka totiž byla vyrovnaná 19:19.

Dvojciferný náskok získali domácí favorité díky šesti úspěšným pokusům za tři body během třetí čtvrtiny. Když se v posledních sekundách na jedné straně neprosadil Jiří Welsch, zatímco Nikola Kalinić mířil přesně, vzrostl rozdíl na 15 bodů.

Poslední minuty proměnili v bílém hrající Srbové v exhibici a svůj náskok navýšili až na konečných 24 bodů při skóre 96:72. Nejlepším střelcem byl Bogdanovic s 21 body, o dva body méně zaznamenal 21letý mladík Jokić. Z Čechů byl nejlepší Tomáš Satoranský se 14 body a sedmi doskoky.

Z kvalifikačního turnaje postoupí na olympijské hry v Riu pouze vítěz kvalifikačního turnaje v Bělehradě. Srbové se o letenky do Ria utkají ve finále s Portorikem, které ve druhém semifinále porazilo Lotyšsko o 7 bodů 77:70.

Kvalifikační turnaj basketbalistů v Bělehradu o postup na olympijské hry - semifinále:
Srbsko - ČR 96:72 (26:17, 45:36, 73:58)
Nejvíce bodů: Bogdanovič 21, Jokič 19, Teodosič 16, Raduljica 12 - Satoranský 14, Veselý 12, Welsch a Auda po 10.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme