Karel Jarolím kývl Peltovi a povede fotbalovou reprezentaci, potvrdil trenérův klub

Fotbalový klub z Mladé Boleslavi na svém webu potvrdil, že Karel Jarolím bude trénovat národní tým. Zanedlouho šedesátiletý trenér převezme národní tým po Pavlu Vrbovi, který po neúspěchu na Euru odešel do ruské Machačkaly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Karel Jarolím na tiskové konferenci

Trenér Karel Jarolím na tiskové konferenci | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Je poctou trénovat národní mužstvo a na druhou stranu i velká zodpovědnost. S panem Peltou jsem mluvil až den před jednáním výkonného výboru FAČR. Nabídka je určitým oceněním mé dosavadní práce,“ řekl trenér Karel Jarolím v rozhovoru pro mladoboleslavský klubový web.

59letý trenér na nabídku od asociačního šéfa neodpověděl hned. Lákala ho i možnost pokračovat ve středočeském klubu, který postoupil do předkola Evropské ligy. I proto by chtěl přicházející reprezentační trenér aspoň zpočátku skloubit národní tým s klubem.

„Po celou sezonu by to asi nešlo, ale zkraje snad ano. Zkraje příštího týdne se o tom bude ještě jednat a byl bych rád, kdybych v Boleslavi ještě mohl pokračovat,“ věří Karel Jarolím, který novou tříletou smlouvu s Boleslaví podepsal teprve v květnu po vítězství v domácím poháru.

Vedení českého fotbalu muselo nového trenéra reprezentace hledat poté, co od týmu odešel dosavadní kouč Pavel Vrba. Ten po neúspěšném mistrovství Evropy, kde Češi vypadli ve skupině, uplatnil výstupní klauzuli a stal se trenérem ruského Anži Machačkala.

Nejvážnějším kandidátem byl právě Karel Jarolím, spekulovalo se také o Vítězslavu Lavičkovi.

„Karel Jarolím byl jediným, kterého jsem oslovil. Jednali jsme o možnosti stát se trenérem reprezentace. Projevil zájem a doufám, že zkraje týdne podepíšeme smlouvu,“ potvrdil už dříve jednání Miroslav Pelta.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme