Po anonymní hrozbě zpřísnila dallaská policie dočasně bezpečnostní opatření

Policie v Dallasu dočasně zpřísnila bezpečnostní opatření kvůli anonymní hrozbě namířené proti policistům. Žádné nebezpečí ale vyšetřovatelé nepotvrdili. Hrozba následovala dva dny poté, co v Dallasu zemřelo při střelbě pět policistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní ředitelství v Dallasu bylo kvůli hrozbě na čas zavřené

Policejní ředitelství v Dallasu bylo kvůli hrozbě na čas zavřené | Zdroj: Reuters

Policejní ředitelství bylo zavřené, v okolí pak hlídkovaly speciální zásahové jednotky.

Policie nehodlala nic podcenit. Šlo o výraznější hrozbu po pátečním útoku, který se stal pro americkou policii nejtragičtějším od 11. září 2001.

Pětadvacetiletý veterán z Afghánistánu zabil v pátek během demonstrace v Dallasu pět policistů a další zranil. Podle ministerstva vnitřní bezpečnosti nebyl ve spojení s žádnými radikály a jednal zřejmě sám. Při vyjednávání přiznal, že mířil na policisty bílé pleti.

Policisté útočníka zneškodnili pomocí speciálního robota s trhavinou. Při následné domovní prohlídce u něj našli další zbraně a materiál pro výrobu výbušnin.

Obama odmítá rozdělení společnosti

Čin pětadvacetiletého Micaha Xaviera Johsona odsoudila celá řada vysokých činitelů, včetně prezidenta Baracka Obamy.

Ten odmítá, že by americká společnost byla po několika rasově motivovaných násilnostech rozdělená a že by se Spojené státy vracely do 60. let, do dob rasových nepokojů.

Střelec z Dallasu podle Obamy nereprezentuje Afroameričany, stejně jako například ozbrojenec loni v Charlestonu nezastupoval obyvatele bílé pleti.

Po celých Spojených státech se mezitím plánují další protesty proti oprávněnosti policejních zásahů a násilí spojenému se střelnými zbraněmi.

msk, Lenka Davidová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme