Vytrvalkyně Vrabcová Nývltová obsadila na ME v půlmaratonu osmé místo

Česká běžkyně Eva Vrabcová Nývltová obsadila na mistrovství Evropy v půlmaratonu při své premiéře na velké atletické akci osmé místo. Trojnásobná účastnice zimních olympijských her v běžeckém lyžování dnes předvedla výkon v hodnotě 1:12,01. Novou evropskou šampionkou v půlmaratonu se stala Sara Moreirová z Portugalska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský běh v pražské Stromovce

Olympijský běh v pražské Stromovce | Foto: Filip Jandourek

Eva Vrabcová Nývltová, pro kterou je účast na evropském mistrovství v Amsterodamu generálkou před blížící se olympiádou v Riu, kde se zúčastní maratonu, se po většinu závodu držela ve skupině bojující o čtvrté místo.

V cíli sice české reprezentantce síly na boj o čtvrtou pozici nezbyly, nicméně i tak se udržela v elitní desítce a nakonec obsadila se ztrátou 1:42 na vítěznou Moreirovou osmou příčku.

Házela jsem špatně, nebyl to můj den, prohlásila Špotáková po pátém místu na ME

Číst článek

Mezi muži se z prvenství radoval švýcarský reprezentant Tadesse Abraham před Turkem Ilhamem Tanuiem Özbilenem. Z českých vytrvalců byl v cíli nejrychleji v pořadí 58. Milan Kocourek, který půlmaraton zvládl v čase 1:08:00.

Program závěrečného dne mistrovství Evropy v Amsterodamu bude pokračovat odpoledne. Z českých reprezentantů do bojů zasáhne výškař Jaroslav Bába, trojskokanka Lucie Májková a štafeta mužů v běhu na 4x400 ve složení Jan Tesař, Pavel Maslák, Michal Desenský a Patrik Šorm, která do finále postoupila v novém národním rekordu.

Finále:
Muži:
Půlmaraton: 1. Abraham (Švýc.) 1:02:03, 2. K.K. Özbilen (Tur.) 1:02:27, 3. Meucci (It.) 1:02:38, ...59. Kocourek 1:08:00, 64. Homoláč 1:08:34, 79. Dymák 1:10:55, 82. Pavlišta (všichni ČR) 1:11:58.

Ženy:
Půlmaraton: 1. Moreirová (Portug.) 1:10:19, 2. Ingleseová (It.) 1:10:35, 3. Augustová (Portug.) 1:10:55, ...8. Vrabcová-Nývltová (ČR) 1:12:01.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme