Moderní pětibojař Kuf je mistrem Evropy. O titul ho málem připravil poslední terč

Mimořádně vydařené mistrovství Evropy zažil v Sofii český moderní pětibojař Jan Kuf. V těsném doběhu závěrečné kombinované disciplíny šampionátu získal titul. V Bulharsku navíc získal ještě jednu zlatou medaili, vrcholem sezony ale ME nebylo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kuf, mistr Evropy v moderním pětiboji

Jan Kuf, mistr Evropy v moderním pětiboji | Foto: ČSMP

Jan Kuf je nejúspěšnějším účastníkem letošního mistrovství Evropy moderních pětibojařů. Spolu s Natálií Dianovou získal první titul ve smíšené štafetě už ve středu. V mužské soutěži pak na posledních metrech předběhl Maďara Roberta Kaszu a získal druhé zlato.

Máte za sebou skvělé mistrovství Evropy. S jakými pocity jste dorazil do hotelu?

Přehrát

00:00 / 00:00

Janu Kufovi poblahopřál ve vysílání Radiožurnálu reportér ČRo Štěpán Pokorný

Je to neskutečné a mám strašnou radost. Trošku jsem doufal, že to tak vyjde, ale do poslední chvíle se mi tomu nechtělo věřit.

Jaká byla cesta za titulem? Bylo v závodě nějaké místo, kdy jste si nevěřil?

Včera jsme začínali šermem podle olympijského systému. Byl jsem druhý a to je vždycky dobrý signál. Věřil jsem, že by to mohlo být někam nahoru. Do kombinované disciplíny jsem vybíhal z druhého místa a na své poměry jsem střílel dost dobře.

Jediné místo, kdy jsem se o to málem připravil, bylo při poslední ráně. Trefoval jsem ji šestkrát, zatímco Maďar, co byl nakonec druhý, už odběhl. Byl jsem trošku nervózní, jestli ho doběhnu, ale vyšlo to asi 15 metrů před cílem.

Generálka na olympijské hry vám vyšla výborně. Odpočinete si, nebo budete ještě ladit formu?

Asi teď budeme mít pár dní volna v Praze, ale nebude to dlouho. Tohle nebyl vrchol sezony, to je určitě olympiáda. Pak půjdeme zpátky do tréninku, protože tam byly mouchy, které potřebujeme doladit. Když to vyladíme správně, mohl by to být v Brazílii hezký závod.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Sofii:
Muži: 1. Kuf (ČR) 1451, 2. Kasza (Maď.) 1450, 3. De Luca (It.) 1437, ...22. Bilko 1386, 25. Kindl 1381, Polívka (všichni ČR) odstoupil po šermu.
Družstva: 1. Itálie 4282, 2. Francie 4194, 3. Německo 4019, ...5. ČR (Bilko, Kindl, Polívka) 2905.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme