Kandidátky na post britské premiérky se obviňují z nefér vedení kampaně

Emoce a vzájemné očerňování zatím doprovázejí souboj o funkci předsedkyně britské Konzervativní strany a tudíž i příští premiérky Velké Británie. Stoupenci ministryně vnitra Theresy Mayové dokonce vyzvali Andreu Leadsomovou, aby se kandidatury vzdala. Zastánkyni brexitu vyčítají hlavně kontroverzní výroky ohledně mateřství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Theresa Mayová a Andrea Leadsomová

Theresa Mayová a Andrea Leadsomová | Zdroj: Reuters

Leadsomová pobouřila veřejnost svým rozhovorem pro Timesy, ve kterém označila za svou výhodu, že je matkou tří dětí, zatímco Theresa Mayová je bezdětná.

Donedávna prakticky neznámá náměstkyně ministryně energetiky tvrdí, že Timesy její slova překroutily, a vyzvala k čestnému způsobu vedení kampaně.

Andrea Leadsomová až o víkendu ukázala na nátlak médií své daňové přiznání. Prozradila ovšem pouze, kolik odvedla do státní pokladny za uplynulý rok, zatímco její rivalka zveřejnila přiznání za čtyři poslední roky.

Někdejší předseda Konzervativní strany Iain Duncan Smith pro BBC uvedl, že se proti Leadsomeové vede organizovaná kampaň s cílem ji očernit a snížit její schopnosti.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme