Nejenom kajakář, ale také horolezec. Vavřinec Hradilek hraje hlavní roli ve filmu Tenkrát v ráji

11. červenec 2016

Vavřinec Hradilek, to není jen vodní slalomář, mistr světa a olympijský medailista. V uplynulém roce, ve kterém se nakonec neúspěšně pokoušel kvalifikovat na hry do Ria, si vyzkoušel i řadu jiných rolí. Například jednu filmovou. Ve snímku Tenkrát v ráji ztvárnil hlavní postavu letce a horolezce Josky Smítky.

V nádherném prostředí skal u Tisé v Českém ráji se všechno připravuje na nejočekávanější scénu dnešního natáčecího dne, ve které Vavřinec Hradilek svému hereckému parťákovi Petru Šmídovi dá jednu pěstí.

“Jsou to nové zážitky, nové lidi, nové zkušenosti. Rozhodně toho nelituji. K hraní nevím, jak jsem se dostal, ale k filmu mne oslovil Josef Urban a zároveň autor scénáře, přál si, abych v tom filmu hrál, a tak to dopadlo,” vysvětluje Vavřinec Hradilek.

Tenkrát v ráji je filmem podle skutečného osudu letce, boxera a horolezce Josky Smítky, který se postavil protektorátnímu režimu a zaplatil za to životem. „Je to zajímavý příběh člověka, který se šel za svým a nenechal se ničím rozhodit,“ popisuje.


Vávra je velmi milé překvapení tohoto filmu, vede si velmi dobře, na place je disciplinovaný a perfektně hraje. PETER PÁLKA, REŽISÉR

Vavřinec Hradilek strávil natáčením filmu zhruba měsíc v době, kdy vodní slalomáři obvykle nabírají fyzickou kondici, což asi ne každému přijde jako dobrý nápad. „Je to moje rozhodnutí, svědomí mám čisté, každý den při natáčení trénuji a dělám to, co si myslím, že je pro mne nejlepší,“ podotýká.

Čtěte také

Jestli zaslouží Vavřinec Hradilek pochvalu, nebo kritiku, budete moct v kinech posoudit na podzim.

autor: jsu
Spustit audio