Noční bouřky lámaly stromy. V jižních Čechách havaroval vlak

Přes Česko se přehnaly silné bouřky. Třeba v Ostravě padaly kroupy o velikosti hrachu. V celé republice hasiči vyjížděli hlavně k popadaným větvím nebo celým stromům a zatopeným sklepům, větší škody ale bouřky nezpůsobily. Na jihu republiky pak v noci najel do spadlého stromu osobní vlak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počasí, mraky, bouřka, déšť

Počasí, mraky, bouřka, déšť | Foto: Michaela Vydrová

„Největší událostí spojenou s bouřkami byla železniční dopravní nehoda u Hluboké u Borovan, kdy do stromu spadlého na koleje narazil osobní vlak. Ve vlaku cestovalo osm osob a nemáme informace, že by někdo z nich byl zraněný. Vlak zůstal nepojízdný a pro cestující byla vypravena náhradní vlaková souprava,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Výstraha meteorologů před silnými bouřkami platila až do osmi hodin ráno. Bouřky byly v ranních hodinách nejsilnější na Příbramsku a Táborsku. V noci padaly v Česku také kroupy.

„Noční bouřky přinesly kroupy hlavně na Klatovsko, Novojičínsko a Opavsko. V bouřkách napršelo nejčastěji do 30 milimetrů a vzhledem k předchozímu suššímu počasí voda nerozvodnila ani menší potoky,“ uvedl meteorolog Jan Šrámek.

Lucie Suchánková Hochmanová, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme