Syrští povstalci se snaží dobýt zpět poslední zásobovací cestu do centra Aleppa

Syrští povstalci se pokouší dobýt zpět svou poslední zásobovací cestu do Aleppa. Syrská armáda silnici obsadila ve čtvrtek a uzavřela tak veškerý přístup do povstalecké části města. Vedle dodávek zbraní vláda odřízla několik set tisíc lidí od zásobování potravinami. Aleppo bylo před válkou největším městem v Sýrii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Syrské Aleppo

Syrské Aleppo | Zdroj: Reuters

Silnice zvaná Castello je považována za klíčovou pro osud Aleppa. Jejím obsazením dokončila syrská armáda de facto obklíčení povstaleckých čtvrtí.

„Ruská letadla zaútočila na silnici mezi Dárit Izza a Tirmanínem a zničila cisterny, které vezly naftu do osvobozených částí Aleppa,“ popisuje útok na komunikaci jeden ze svědků.

Povstalcům se ale ani přes silnou protiofenzivu nedaří silnici Castello dobýt zpět, letecké útoky jim postup znemožňují. Boje pokračují i přes jednostranné příměří vyhlášené syrskou vládou.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme