Počet obětí železniční nehody na jihu Itálie vzrostl na 27

Při srážce dvou vlaků mezi městy Corato a Andria v jihoitalské Apulii zemřelo podle nejnovějších zpráv už 27 lidí. Dalších asi 50 osob utrpělo zranění. K železničnímu neštěstí došlo v úterý před polednem, na místě ale stále zasahují záchranáři a je možné, že počet obětí dále poroste.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Železniční nehoda v jihoitalské Apulii

Železniční nehoda v jihoitalské Apulii | Zdroj: Reuters

„Ze sedačky mě najednou vyhodil prudký náraz. Nevím přesně, co se stalo. Viděla jsem matku na zemi. Otec a sestra krváceli,“ popsala jedna z cestujících srážku italské televizi.

Záchranáři stále prohledávají trosky obou vlaků a hledají uvězněné cestující. V blízkém olivovém háji vznikla polní nemocnice, nejvážnější případy převezly helikoptéry do nemocnic.

Úřady už zahájily vyšetřování neštěstí. Zjišťují, proč proti sobě vlaky vyrazily po jednokolejné trati. Podle agentury ANSA vyšetřovatelé předpokládají, že nehodu zavinila lidská chyba. Prokuratura ale nevylučuje ani technickou závadu.

S objasněním havárie by mohly pomoci černé skříňky, z jednoho vlaku už úřady rekordér zajistily. Kromě příčiny srážky zůstává zatím nejasné i to, kolik lidí v regionálních vlacích v době neštěstí cestovalo.

Na místo nehody včera přijel ministr dopravy Graziano Delrio. Premiér Matteo Renzi vyjádřil soustrast pozůstalým a zároveň Italy ujistil, že se zasadí o rychlé vyšetřování.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme