Sportovci pro Rio jsou schváleni, teď musí ze svých řad vybrat vlajkonoše

Česká nominace pro olympijské hry v Riu získala potřebné razítko. V Rudolfově galerii na Pražském hradě ji na slavnostním plénu schválil Český olympijský výbor. Do Brazílie vyrazí s většími či menšími očekáváními 105 českých sportovců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavnostní večer Českého olympijského výboru na Pražském hradě

Slavnostní večer Českého olympijského výboru na Pražském hradě | Zdroj: ČTK

Velké naděje budou od české veřejnosti vkládány do medailistů z minulé olympiády, která proběhla v anglickém Londýně. I biker Jaroslav Kulhavý i veslařka Mirka Topinková Knapková se netají zvětšující se nervozitou.

„Čím víc se to bude blížit, tím víc to asi člověk bude mít v hlavě,“ vyjádřil se k olympijské nominaci zlatý medailista z Londýna Jaroslav Kulhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Celkem 105 sportovců vyšle Česká republika do brazislkého Ria de Janeira

„Už je to vlastně jen pár dní. Blíží se to a já se strašně moc těším,“ neskrývala nadšení veslařská naděje Mirka Topinková Knapková.

Kosmetické změny ještě nastat můžou, v cestu do Ria doufají třeba atleti Lukáš Melich s Filipem Sasínkem a také rychlobruslařka Martina Sáblíková, jejíž kauza ohledně startu v cyklistické časovce se stále táhne. Dalším úkolem pro české olympioniky bude vybrat vlajkonoše pro slavnostní zahájení. Hlavní slovo budou mít sami sportovci, jejichž komisi předsedá badmintonista Petr Koukal.

„Můj kandidát je Radek Štěpánek. Samozřejmě je možné, že ostatní budou mít jiné nápady a třeba dostanou víc hlasů, ale Radek by si to podle mě zasloužil. Nejen tím, že je pořád vynikající tenista s úžasnými výsledky, ale i tím, že motivuje lidi ke sportu a dokáže strhnout fanoušky ke sledování českého tenisu,“ vysvětluje svou nominaci Koukal.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme