Prezident Zeman opět podpořil Martinu Sáblíkovou, skrze ČOV jí poslal květinu

Čeští sportovci už se mohou chystat na cestu do Ria. Celkem 105 jich je v nominaci, kterou na Pražském hradě schválil Český olympijský výbor. Nejvíc emocí ale vyvolává jméno, které na seznamu chybí. To rychlobruslařky a cyklistky Martiny Sáblíkové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman (vpravo) přijal 12.července v Praze předsedu Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala

Prezident Miloš Zeman (vpravo) přijal 12.července v Praze předsedu Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala | Zdroj: ČTK

Mezi nominovanými jméno trojnásobné olympijské vítězky nezaznělo, jako jediné ho ale naopak ve svém projevu zmínil prezident Miloš Zeman.

„Je mi líto, že mezi námi není Martina Sáblíková. Dovolte, pane předsedo, abych vaším prostřednictvím poslal Martině alespoň tuto kytičku,“ prohlásil během slavnostního pléna prezident republiky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kauza Martiny Sáblíkové dál rezonuje českým sportovním i politickým spektrem

Miloš Zeman už dříve požádal předsedu Mezinárodního olympijského výboru Thomase Bacha o divokou kartu pro účast Martiny Sáblíkové, což je jedna z možností, jak ji dostat na start cyklistické časovky. V ní se mimochodem uvolnilo jedno místo, podle předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala ale Mezinárodní cyklistická unie nepočítá s tím, že ho přidělí České republice.

Poslední variantou je zrychlené řízení u Mezinárodní sportovní arbitráže, které by probíhalo přímo v Riu pár dní před začátkem olympijských her.

„Nebude to jednoduchá situace pro sportovce. Především po psychické stránce. A Martina, ačkoli je zkušená sportovkyně, se s takovou situací ještě nikdy nesetkala,“ říká předseda Českého olympijského výbor Jiří Kejval, který je připravený vzít Martinu Sáblíkovou do Ria, i když nebude mít jistý start.

Sportovci pro Rio jsou schváleni, teď musí ze svých řad vybrat vlajkonoše

Číst článek

„Martina by tam byla jako turista. Samozřejmě jsou s tím spojené velké komplikace z hlediska zajištění servisu a tréninku pro Martinu,“ vysvětloval Kejval.

Trenér české rychlobruslařky a cyklistky Petr Novák se s Jiřím Kejvalem ještě sejde, ale na tuhle možnost se úplně netváří.

„Aby tam cestovala a neměla přístup na trať, to by nám nebylo vůbec platné. Kdybychom tam jeli jako turisté, a ne na trať, tak je to k ničemu. Nicméně my se dál připravujeme, jako kdyby se tam jet mělo,“ dodal na závěr Petr Novák.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme