Nic neuspěchám, ale na Světový pohár chci, doufá v brzké uzdravení hokejista Tomáš Hertl

Hokejista Tomáš Hertl figuruje mezi 23 hráči, které nominoval kouč národního týmu Josef Jandač na zářijový Světový pohár v Kanadě. Útočník hájící v NHL barvy San Jose se ale vrátil do Česka stále ještě s berlemi a ortézou na pochroumaném koleni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejsta San Jose Tomáš Hertl

Hokejsta San Jose Tomáš Hertl | Zdroj: Reuters

Pravé koleno má dvaadvacetiletý Hertl zraněné podruhé během dvou let, ale tentokrát poškození vazů není tak vážné, jako když přišel o start na olympijských hrách v Soči, protože musel na operaci. Teď zvolil na radu odborníku ze zámoří konzervativnější léčbu.

„Posílali to hodně různým doktorům, kteří se věnují velkým hráčům v NFL. Ti říkali, že by to v ortéze mělo držet. Odjížděl jsem z Ameriky pozitivní. Hojí se to dobře a už se těším, až to sundám a začnu regenerovat,“ zůstává v klidu Tomáš Hertl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Tomáš Hertl si ze sezony odnesl zranění. Teď zapracuje na léčbě a doufá, že se dostane na Světový pohár

K tomu by mělo dojít v nejbližších dnech, ale až po konzultaci s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem. Neztrácet čas, ale zároveň nic neuspěchat - tím se teď bude Hertl při posilování a rozcvičování řídit, aby se stihl stoprocentně připravit na novou sezonu.

„Existují různé nové trendy, cvičení s gumou a podobně. Potřebuji posílit vazy kolem kolene a to, co to drží, jsou svaly, tak hlavně tu nohu budu pořádně zesílit,“ říká Tomáš Hertl, co ho čeká a nemine.

Aby byl za pár týdnů zcela fit a plně k dispozici, a to nejen Sharks, kde si před pár týdny vysloužil novou lepší smlouvu, ale také reprezentaci - si přejí nejen jeho fanoušci.

„Není zájem o to, abych něco kvůli Světovému poháru uspěchal. I manažer mi přeje, ať jedu, když budu zdravý. Je rád, když někdo z týmu reprezentuje, ale zároveň samozřejmě nechce, abych jel zraněný,“ vysvětluje podporu u Sharks Hertl.

Tomáš Hertl již má s návratem po zranění zkušenosti:

V NHL patří odchovanec pražské Slavie mezi nejlepší české hráče a tak si ho mnozí už představují i jako tahouna Jandačova výběru na zářijovém Světovém poháru v kanadském Torontu. To by si přál i Hertl.

„Kdo by nechtěl jet. Ale uvidíme, jak to bude vypadat. Pokud bych byl stoprocentní, pojedu hrozně rád. Ale jestli to doléčím a budu jen dva týdny na ledě, tak to taky nejde. Mohl bych ublížit sám sobě a nepomohl bych týmu. Tam hrajete proti nejlepším hráčům světa a nemůžete do toho jít na padesát procent, dodává Tomáš Hertl.

Času na úplné uzdravení má zatím ještě dost, tak věřme, že ho uvidíme 18. září proti Kanadě nejen nastoupit.

Jakub Kanta, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme