Francie kvůli bezpečnosti uzavřela svou ambasádu v Ankaře

Z blíže nespecifikovaných bezpečnostních důvodů uzavřela Francie své velvyslanectví v turecké metropoli Ankaře i konzulát v největším tureckém městě Istanbulu. Opatření platí ode dneška až do odvolání. Turecko se v poslední době stalo terčem řady teroristických útoků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ankara je správní centrum Turecka

Ankara je správní centrum Turecka | Foto: Creative Commons Attribution-NonComercial 2.0 Generic, Adam Reeder

Ambasáda zároveň informovala o tom, že 14. července budou zrušeny plánované oslavy v Ankaře, Istanbulu i Izmiru. Francie už kvůli tomu kontaktovala turecké úřady.

Francouzská generální konzulka v Istanbulu Muriel Domenachová již dříve na svém twitterovém účtu oznámila, že existuje „vážná bezpečnostní hrozba“ v souvislosti s plánovanými oslavami francouzského státního svátku.

Recepce připomínající dobytí Bastily v roce 1789 a začátek Velké francouzské revoluce se měla v Istanbulu konat již dnes večer.

Přehled největších teroristických útoků v Turecku v uplynulých letech

Číst článek

Turecko se v poslední době stalo terčem řady útoků. Před dvěma týdny zaútočili teroristé na Atatürkově letišti v Istanbulu. Zabili 45 lidí a další dvě stovky osob zranili. K útoku se přihlásila organizace Islámský stát, proti níž v Sýrii a Iráku bojuje řada zemí, včetně Francie a Turecka.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme