Honba za Pokémony na vlastní nebezpečí. Hráči už hlásí i zlomené nohy

Hra Pokémon Go je celosvětový hit. Denně si ji zapínají desítky milionů hráčů. Chytání Pokémonů v ulicích, parcích či lesích však může být i nebezpečné, jak informují světová média. Hráči totiž začali na sociálních sítích přiznávat úrazy, které utrpěli při lovu animovaných postaviček.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Pokémon Go hlásí první zranění způsobená nepozorností (ilustrační foto)

Hráči Pokémon Go hlásí první zranění způsobená nepozorností (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Dávejte pozor na to, co se kolem děje. Nikdy nevíte, jak krásné a zajímavé věci během hraní můžete vidět,“ varuje Pokémon Go hned na úvodní obrazovce hráče. Nabádá je také, aby během hraní vnímali své okolí.

„Ani ne 30 minut po tom, co byla hra zveřejněna, jsem uklouzl a spadl do příkopu. Zlomil jsem si nárt, hojit se má 6 až 8 týdnů. Doktorům jsem ale řekl, že jsem byl na procházce se psem. Dávejte si pozor na to, kam šlapete!“

To je komentář s názvem „Pokémon Go mě včera v noci dostal na pohotovost“, který se objevil na sociální síti Reddit před několika dny.

Zprávami o zraněních, ke kterým dochází, když lidé nepřítomně upírají zrak do chytrých telefonů a hledají nové pokémony, se sociální sítě jen hemží.

Svůj příběh na internetu sdílel také 21letý Mike Schultz z Long Islandu. Ve čtvrtek vyrazil chytat pokémony na skateboardu. Poté, co narazil do trhliny v chodníku, spadnul a odřel si ruku. Po úrazu řekl, že to byla jeho vina, protože jel moc pomalu, a společnost rozhodně není na vině.

„Chtěl jsem jen rychle zastavit, kdyby někdo blízko byli pokémoni k chycení. Nemyslím si, že by byla na vině společnost,“ popsal Schultz agentuře AP.

Nechytejte tu pokémony, je to nevhodné. Žádá návštěvníky americký památník holokaustu

Číst článek

Policejní orgány varují také před chytáním pokémonů během jízdy v autě. Společnost Niantic ve svém prohlášení uvedla, že se neustále snaží najít nové cesty, jak udělat hraní bezpečnější, a že počítá se zapracováním dalších prvků na základě hráčských zkušeností.

Mezi kuriozity na sociálních sítích patří mimo jiné i stížnosti hráčů na bolesti nohou a chodidel po několikahodinovém chytání pokémonů.

Právě to, že hra nutí hráče k pohybu, je považováno za přelomové. Aplikace sleduje postup pomocí GPS, snímá přitom pouze chůzi nebo pomalý běh. Hru tedy nelze ošidit.

Hra je založená na celkem prostém principu. Kamera telefonu snímá reálné prostředí, ve kterém se díky aplikaci zobrazují kreslení pokémoni. Cílem hráčů je pak tyto pokémony pochytat, vytrénovat a používat v soubojích proti ostatním uživatelům.

Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme