Woods stále chybí. Sledovanost golfu bez něj klesá o desítky procent

Golfové British Open patří k nejstarším sportovním turnajům, dnes začíná jeho 145. ročník. Na hřišti Royal Troon, kde se hraje tentokrát, zvítězili v devíti z posledních turnajů Američané. Několik z nich patří mezi hlavní adepty na vítězství i letos, ale opět mezi nimi nebude Tiger Woods. Ten už před pár týdny oznámil, že letošní British Open vynechá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tigeru Woodsovi se první kolo v Quicken Loans nepovedlo

Tigeru Woodsovi se první kolo v Quicken Loans nepovedlo | Zdroj: Reuters

Kvůli zranění zad a jejich operaci Tiger Woods už skoro rok nehrál, což turnajům v minulosti vždy ubíralo na atraktivitě. Soutěž bez něj byla mnohem chudší, než když stál na odpališti. I přesto, že jeho nejlepší časy skončily před sedmi lety, široká veřejnost si na turnaje bez Woodse stále nezvykla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladé hvězdy už Tigera Woodse výkonnostně nahradili. Marketingově ale nikoli, zjistil reportér ČRo Martin Charvát

„Z hlediska výkonnosti už to propad není. Generace hráčů okolo 25 let, kde jsou největší hvězdy současného golfu, umí golf na Tigerově úrovni. V tomto ohledu je to skvělé. Ale co se týká sledovanosti a marketingu, neúčast Woodse ubírá desítky procent,“ připomíná šéfredaktor webu GolfExtra Jan Fait.

„Kdyby Tiger hrát, turnaje mají až dvojnásobnou sledovanost,“ dodává golfový novinář s tím, že právě startující turnaj by měla ovládnout nastupující generace přibližně 25letých hráčů. Hlavními favority jsou Jason Day či Rory McIlroy.

Pro většinu z nich, vychovaných americkými golfovými parky, je pobřežní britské hřiště s typicky ostrovním počasím těžkou zkouškou.

„Musíte se nějak přizpůsobit tomuto počasí a hřišti. Podle mě je pro vítěze největší satisfakcí právě to, že zvládne porazit ty nejlepší na hřišti, které je samo o sobě výzvou a na kterém obvykle nehrajeme,“ řekl před začátkem British Open Jason Day.

„Byl bych neuvěřitelně šťastný, kdybych mohl jednoho dne držet Klaretový pohár,“ doufá ve vítězství světová jednička Day, který je jediným letošním pojítkem mezi British Open a Woodsem. Tiger totiž zásobuje mladého Australana radami.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme