Pražská zoo řeší případ otrávených poníků, někdo je nakrmil větvemi tisu

Poníky v pražské zoo někdo otrávil větvemi tisu, oznámil na svém facebooku ředitel zahrady Miroslav Bobek. Zvířata jsou zatím naživu. Vedení zvažuje, že kolem výběhu poníků postaví dvojitý plot.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poníci

Poníci | Foto: Irena Šarounová

Není to totiž první případ otravy zvířat kvůli neukázněným návštěvníkům.

V minulosti řešila zoo uhynulá mláďata ptáka emu kvůli špatnému krmení. Házet cokoli do výběhů, včetně jídla, je v pražské zoo zakázané.

„Přesto se ale najdou návštěvníci, kteří to porušují,“ říká ředitel zoo Miroslav Bobek. Podle něho se mezi statisíci návštěvníků zoologické zahrady vždy najdou neukáznění lidé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle Miroslava Bobka se vždy najdou lidé se zlou vůlí, kteří porušují pravidla zoo. V případě vážného incidentu by informoval policii.

„Pokud bychom zjistili, kdo je viníkem nějakého skutečně vážného incidentu, tak bychom se obrátili na policii,“ dodává Bobek.

To prý ale zatím nebylo nutné nebo spíše možné. Je totiž obtížně zjistitelné, kdo se kolem výběhů pohybuje nebo do nich něco hází.

Kateřina Součková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme