Albánský boss zvaný Bojan čelí obvinění z vydírání menšinového akcionáře hotelu Pupp

Detektivové z protimafiánského útvaru obvinili muže známého pod přezdívkou Bojan, který je v podsvětí považován za šéfa albánské mafie v Česku. Viní ho z vydírání minoritního akcionáře karlovarského hotelu Pupp Petra Cvrka. Bojan měl údajně na Cvrka mířit pistolí v centru Prahy a chtěl, aby prodal svoje akcie hotelu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovarský Grandhotel Pupp

Karlovarský Grandhotel Pupp | Foto: Soňa Vaicenbacherová

„Nejdřív se mě verbálně snažil nabádat k tomu, abych to prodal. Vysvětloval mi, že stojí za určitou balkánsko-ruskou aktivitou, která hodlá nakoupit majoritní podíl. A já jsem si stál neustále za svým. Až jsme se dostali do situace, kdy vznesl svůj požadavek k nákupu mých akcií s použitím střelné zbraně,“ říká poněkud nervózní tmavovlasý muž.

Kromě toho, že mu Bojan vyhrožoval pistolí, tak prý dokonce měl detailní informace o jeho blízkých, třeba dětech. Podle Cvrka chtěl Bojan docílit toho, aby prodal své akcie a neměl tak přístup k interním informacích a dění okolo hotelu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Albánský boss žijící v Česku je ve vazbě. Je obviněn, že vydíral menšinového akcionáře hotelu Pupp, zjistil reportér Janek Kroupa

„Když poškozený Cvrk odpověděl, že o prodeji svých 5 akcií společnosti Grandhotel Pupp Karlovy Vary neuvažuje, vytáhl podezřelý z tašky pistoli černé barvy a namířil ve vzdálenosti 30 cm proti obličeji poškozeného se slovy 'ty akcie mi stejně prodáš',“ píše se v policejním usnesení.

Bojanův advokát Julius Kramarič nechtěl stíhání komentovat. Z Bojanova výslechu před policií však vyplývá, že obviněný vinu odmítá.

„Vypovídat nechci a nebudu a pouze uvádím, že to, co je mi kladeno za vinu, jsem nikdy neudělal a při každé schůzce s panem Petrem Cvrkem jsem nikdy nebyl sám, byla u toho vždy třetí osoba,“ prohlásil při výslechu na policii Bojan.

Kdo za vydíráním stojí a pro koho Bojan ve skutečnosti pracoval, zjišťují reportéři Českého rozhlasu. Podrobnosti přinesou za několik dní.

Sledovali mě a vyhrožovali mi, tvrdí podnikatel z kauzy obviněného celníka

Číst článek

Markéta Chaloupská, Janek Kroupa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme