O nominaci do Ria se dozvěděla v posteli. Teď se zápasnice Hanzlíčková těší na hubnutí

Česká zápasnice Adéla Hanzlíčková ležela na soustředění v Madridu znuděně na posteli, když jí zazvonil telefon. Od trenéra slyšela: 'Jedeme!' a přišla euforie. Brněnskou volnostylařku teď čeká příprava na olympijské hry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adéla Hanzlíčková na Mistrovství Evropy do 23 let (archivní foto)

Adéla Hanzlíčková na Mistrovství Evropy do 23 let (archivní foto) | Foto: Martin Gábor

„Zprávu jsem se dozvěděla v Madridu na soustředění. Byl to takový šok, že jsem vůbec nebyla schopná normálně komunikovat,“ vzkazuje do Čech česká zápasnice a nejčerstvější olympionička Adéla Hanzlíčková.

Dvaadvacetiletá volnostylařka pojede do Brazílie díky rozhodnutí světové federace, která ji dodatečně nominovala v době, kdy v Madridu ležela na posteli a koukala na obrazovku počítače.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z Madridu pozdravila posluchače i čtenáře Českého rozhlasu zápasnice Adéla Hanzlíčková

„Ležela jsem v posteli a usínala jsem u seriálu. Volal mi trenér a ani jsem to nechtěla zvednout. Nakonec jsem si to rozmyslela a trenér mi říká: ‚Sedíš? Jedeme!‘. Vůbec jsem nechápala, o co jde a kam jedeme. Pak mi to došlo a byla to strašná euforie,“ popisuje brněnská rodačka.

V Riu bude zápasit ve váze do 63 kilogramů. Získala jedno ze čtyř míst, které nevyužili domácí Brazilci. Stala se tak první českou zápasnicí-olympioničkou.

Dodatečná nominace ale úplně změnila její plány na léto. „Měla jsem v plánu dovolené, zábavu a oddych. Místo toho se budu koncentrovat, ladit formu a sledovat zápasy své i soupeřek, zkoušet si techniky...“

„Musím také začít shazovat kila do mé váhové kategorie. Možná to nezní moc lákavě, ale já se na to strašně moc těším,“ přiznává Adéla Hanzlíčková.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme