USA odsoudily teroristický útok ve Francii a nabídly okamžitou pomoc

Spojené státy odsoudily útok ve francouzském Nice a nabídly Francii veškerou pomoc. Útočník nákladním automobilem v jihofrancouzském městě nejméně 80 lidí zabil a na 100 dalších zranil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama

Americký prezident Barack Obama | Zdroj: Reuters

Spojené státy stojí při Francii, ujistil prezident Barack Obama Paříž, která patří k nejstarším americkým spojencům. Prezident podle prohlášení okamžitě nařídil svému týmu, aby poskytnul francouzským vyšetřovatelům veškerou možnou pomoc. Útok označil za “odporný” teroristický čin.

Solidaritu vyjadřují Francii na sociálních sítích obyčejní Američané, i celá města, včetně floridského Orlanda, které se vzpamatovává z nedávného útoku.

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump ve světle událostí ve Francii posunul páteční veřejné vystoupení, na kterém měl představit svého spolukandidáta na pozici viceprezidenta.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme