Mezi oběťmi v Nice by neměli být Češi. Informace se ale můžou měnit

Mezi oběťmi teroristického útoku ve francouzském Nice by podle ministerstva zahraničí neměli být žádní Češi. Českému rozhlasu to řekla mluvčí resortu Michaela Lagronová. Lehké zranění podle ní utrpěla jedna Češka, v nemocnici ale zůstat nemusela. Útočník, který s kamionem najel do davu slavícího Den pádu Bastily, zabil nejméně 84 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muž se prochází po ulici v Nice, kde útočník najel kamionem do lidí

Muž se prochází po ulici v Nice, kde útočník najel kamionem do lidí | Zdroj: Reuters

„Informace, které se týkají útoků a identity zemřelých nebo zraněných, se samozřejmě stále upřesňují. Nicméně v tuto chvíli podle informací našeho zastupitelského úřadu to vypadá, že mezi oběťmi žádný český občan nebyl,“ sdělila Lagronová.

„V tuto chvíli je předčasné dávat doporučení lidem, aby nelétali do Nice, protože se může stát, že zítra bude atentát někde jinde,“ dodala.

ONLINE: Nejméně 84 obětí útoku v Nice. Řidič kamionu najížděl do slavícího davu

Česká policie v reakci na dění zvýšila bezpečnostní opatření u některých objektů.

Útok ve francouzském městě Nice, kde do davu lidí oslavujících státní svátek najel kamion, si vyžádal nejméně 84 obětí. Dalších až sto lidí je zraněných, z nich asi dvě desítky kriticky.

Vyšetřování převzalo protiteroristické oddělení hlavní francouzské prokuratury.

Teroristický útok v Nice | Foto: Český rozhlas

Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme