Tour de France navzdory útoku v Nice pokračuje

Cyklistická Tour de France po dohodě mezi organizátory závodu a francouzskými úřady v pátek pokračuje navzdory útoku v Nice, při kterém ve čtvrtek zemřelo nejméně 84 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrtou etapu letošní Tour de France vyhrál Marcel Kittel

Čtvrtou etapu letošní Tour de France vyhrál Marcel Kittel | Zdroj: Reuters

Pořadatelé nejslavnějšího cyklistického závodu svolili ke startu sprintu v délce 37,5 kilometru mezi Bourg-Saint-Andéol a La Caverne du Pont-d'Arc pár minut po desáté hodině ráno.

Zahájení předcházela minuta ticha, kterou byly uctěny oběti čtvrtečního útoku v Nice, při němž zahynulo nejméně 84 lidí. V šoku byli i samotní cyklisté. Vedoucí závodník Chris Froome vyjádřil soustrast na svém twitteru.

O zrušení 13. etapy se sice uvažovalo, ale po jednání organizátorů Tour s prefektem a policí závod pokračuje.

„Etapa se pojede a Tour bude pokračovat v důstojném duchu. Ti lidé nám brání žít tak, jak bychom chtěli my,“ reagoval ráno ředitel závodu Christian Prudhomme.

Francouzská regionální rozhlasové stanice France-Bleue Ardeche ráno napsala, že reklamní karavana sponzorů rozdávající dárečky a baví diváky před průjezdem cyklistů projede trať potichu.

Tour už od začátku kromě obvyklého zabezpečení doprovází třeba speciální protiteroristický útvar GIGN, ale i PSPG na ochranu civilních jaderných zařízení.

V podvečer by v 18.30 měl beze změny odstartovat i atletický mítink Diamantové ligy v Monaku, odkud je to do Nice pouhých dvacet minut cesty vlakem.

Tomáš Kohout, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme