V Nice útočil 31letý násilník z Tuniska, ve Francii měl trvalý pobyt

Francie se ve čtvrtek pozdě večer znovu stala cílem vražedného útoku. Atentátník nákladním autem najížděl do lidí čekajících na ohňostroj v Nice. Při jeho řádění zemřelo minimálně 84 lidí. O útočníkovi zatím mnoho informací k dispozici není, ty dostupné zmapoval Zpravodajský web Českého rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamion, kterým útočník najel do slavících lidí v Nice

Kamion, kterým útočník najel do slavících lidí v Nice | Zdroj: Reuters

- Atentátníkovi bylo 31 let, narodil se v roce 1985 v tuniském Masakinu. Ve své rodné zemi byl naposledy před čtyřmi lety. Měl trvalý pobyt ve Francii, bydlel v Nice. Podle policie se jmenoval Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

- Útočník byl pro policii známou firmou. V minulosti byl trestán za napadení a krádeže, tajné služby ho ale jako potenciálně nebezpečného neregistrovaly.

- Pachatel pracoval jako řidič kamionu.

- Podle sousedů byl údajný atentátník tichý a ne příliš společenský člověk. Obvykle prý neodpovídal na pozdravy. Jako náboženský fanatik ani jako věřící údajně nevypadal.

- Během útoku měl v kabině auta atentátník minimálně jednu funkční pistoli, ze které střílel. Dále u měl u sebe také několik maket zbraní i granátů.

- Zatím není žádná indicie, že by atentátník byl napojen na Islámský stát nebo jinou teroristickou organizaci.

- V autě se našly útočníkovy doklady a platební karty. Francouzská policie později v jeho bytě provedla domovní prohlídku. O jejích výsledcích zatím neinformovala.

sva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme