Útočník z Nice měl zřejmě psychické problémy. Roky chodil k psychologovi

Muž, který zabil ve čtvrtek večer kamionem v Nice 84 lidí, měl podle své sestry dříve duševní problémy. Předtím, než se v roce 2005 přestěhoval do Francie, navštěvoval v Tunisku několik let psychologa. Agentuře Reuters to řekla jeho sestra Rabeb Bouhlelová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muž se prochází po ulici v Nice, kde útočník najel kamionem do lidí

Muž se prochází po ulici v Nice, kde útočník najel kamionem do lidí | Zdroj: Reuters

Příbuzní Mohameda Lahouaieje Bouhlela zpochybňují spekulace o tom, že by tento jednatřicetiletý otec tří dětí byl napojen na teroristy.

Organizace Islámský stát dnes uvedla, že útočník z Nice byl jejím vojákem. Neboť vyslyšel její výzvy k útokům na příslušníky zemí bojující proti IS.

Podle francouzského ministra vnitra se útočník musel radikalizovat velmi rychle. Tajné služby o jeho napojení na islamisty nicméně neměly žádné informace.

"Můj bratr měl psychologické problémy. Policii jsme předali dokumenty dokazující, že po několik let navštěvoval psychologa," řekla Rabeb Bouhlelová.

Bouhlelův otec uvedl, že rodina vyhledala lékařskou péči poté, co se jeho syn nervově zhroutil. "Měl psychické problémy, které způsobily nervové zhroucení; býval naštvaný, křičel, rozbíjel všechno kolem sebe," řekl francouzským televizím Mohamed Mondher Lahouaiej Bouhlel.

Jedl vepřové, pil alkohol

Podle několika lidí z Bouhlelova okolí, které citovala francouzská média, Bouhlel jedl vepřové a pil alkohol. Bouhlelova sousedka v Nice uvedla, že ho vídala několikrát denně, připadal jí ale zvláštní a nepříjemný.

"Byl chladný a nikdy s nikým nemluvil," tvrdí Jasmine Cormanová, která ve světle žlutém bytovém domě, kde žil i trojnásobný otec Bouhlel, bydlí půl roku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme