Golfista Woods se stále léčí ze zranění. Na greeny se vrátí pravděpodobně až na podzim

Golfové trávníky jsou už jedenáct měsíců bez Tigera Woodse. Populární Američan a někdejší světová jednička si loni v srpnu poranila záda, potom šla na operaci a jeho další osud je skrytý v informační mlze. Proto v poslední době přibývá otázek kdy, na jaké úrovni a jestli vůbec se Woods vrátí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Legendární golfista Tiger Woods

Legendární golfista Tiger Woods | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

V prosinci vtipkoval, že po operaci zad může jen ležet, a tak se zdokonaluje ve videohrách. Ale přesto se s Woodsovou soutěživostí předpokládalo, že alespoň některé turnaje ve druhé polovině sezony už by mohl hrát. Pozvánku by na ně určitě dostal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poprvé se v kariéře Tigera Woodse, která odstartovala v roce 1995, stalo, že nenastoupil ke třem majorům v řadě

Ale ne, Woods stále odmítá jeden turnaj za druhým. „Určitě by nechtěl dopustit to, co se mu stalo po předešlých zraněních. Nebylo to úplně ono a některá kola v jeho podání nebyla hodná jména Tiger Woods. Nyní je to spíš o tom, že potřebuje být stoprocentně zdravý,“ naznačuje šéfredaktor webu GolfExtra Jan Fait.

Tentokrát nejde o Woodsův perfekcionismus. V minulosti totiž Američan už několikrát řekl, že když nastoupí do turnaje, chce v každém případě být schopný hrát o vítězství.

Teď se poprvé v jeho kariéře, která odstartovala v roce 1995, stalo, že nenastoupil ke třem majorům v řadě. Navíc účast na tom letos posledním – PGA Championship – velmi pravděpodobně odřekne za týden také.

„Ví, že už je mu čtyřicet let. Jakékoli další zranění by mu mohlo kariéru ukončit. Golf je opravdu náročný, je těžké vydržet celotýdenní zápřah ve stresu. Proto potřebuje být zdravý,“ říká Fait.

Sám Woods o návratu nemluví. Na sociální sítě umisťuje pouze gratulace kolegům, případně propaguje své charitativní projekty. V červnu na Twitteru prohlásil, že dělá pokroky, ale přesto je momentálně pravděpodobné, že ročník 2016 kompletně vynechá.

„Už nemá moc šancí, kdy této v sezoně hrát. Teď jsou dva majory během tří týdnů, poté PGA Championship a pak olympiáda, kde on ani hrát nemůže. Po ní se bude hrát play-off FedEx Cupu a skončí sezona, takže když nenastoupí v nejbližším měsíci, vrátí se nejdříve na podzim,“ dodává Fait.

Martin Charvát, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme