Prohráli jsme se ctí, hodnotí Davis Cup Navrátil. Veselý ukázal, že je příslibem do budoucna

Čeští tenisté prohráli po dlouhých 36 letech domácí daviscupový souboj s Francií. O postupu země galského kohouta do semifinále rozhodla úvodní dnešní dvouhra, ve které Jiří Veselý podlehl Jo-Wilfriedu Tsongovi ve čtyřech setech. Podle nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila se ale oproti předchozímu vystoupení výrazně zlepšil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav avrátil a Jiří Veselý

Jaroslav avrátil a Jiří Veselý | Zdroj: ČTK

„Už včera jsem říkal, že Jirka nebude hrát stejně jako v pátek. S tím do toho zápasu šel, první set byl vynikající a předváděl skvělý tenis. Řekli jsme mu, ať neservíruje 220 kilometrů v hodině, ale na procenta. Prohrál se ctí a předvedl, že je na dobré vlně, zlepšuje se a je do budoucna příslibem,“ řekl o zápase nehrající kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dojmy nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila po daviscupové prohře s Francií získal reportér ČRo Radim Sajbot

Jo-Wilfried Tsonga především v koncovce druhého setu nevypadal dobře. Často ulevoval noze. Vnímal jste to?

Trošku jsem to vnímal. Než hrál Wimbledon, měl problémy s tříslem. Mohlo se mu něco stát při nějakém pohybu, ale v zápase kolikrát dobíhal přes celý kurt a Jirku prohodil. Byla to možná malinká indispozice.

Možná rozhodujícím momentem utkání byl tie-break druhého setu, kdy začal dvěma dvojchybami. Čím to bylo?

Myslím, že to je otázka koncentrace. První servis dal strašně rychle a pak nedal první servis, znervózněl a chtěl za stavu 0:2 přiriskovat druhý a dal ho do autu. Pak ale ve třetí i čtvrté sadě servíroval výborně.

Do semifinále Davis Cupu postupuje Francie. Tsonga získal proti Veselému třetí bod

Číst článek

Ale v zápase, kdy máte hráče první světové desítky pod tlakem a chcete dohrát druhý set, tahle chyba se nesmí stát.

Jaký je váš celkový dojem ze čtvrtfinále? Sice jste prohráli 1:3 na zápasy, ale jen jeden zápas skončil ve třech setech, jinak jste se s Francouzi celkem drželi.

Každá prohra mrzí, ale před zápasem jsem říkal, že je favoritem Francie. Prohráli jsme se ctí. Až na páteční zápas Jirky, který mu psychicky nevyšel, odehráli všichni kluci fantastické zápasy. Lukáš Rosol porazil Tsongu. Pak hrál s Radkem proti nejlepšímu páru světa. Hráli spolu podruhé a prohráli v páté sadě.

Nechali tady vše, co mohli. Vítězství se nepodařilo, ale musíme se dívat na další ročník. Když se bude takhle pracovat v celém týdnu a do týmu se vrátí Tomáš Berdych, můžeme příští rok uspět.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme