Hollande si umí představit prodloužení výjimečného stavu ve Francii až o půl roku

Ještě nedávno mluvil francouzský prezident François Hollande o možném ukončení výjimečného stavu ve Francii, po útoku v Nice si umí představit jeho prodloužení až do konce roku. Řekl to dnes během tiskové konference v Lisabonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský prezident François Hollande

Francouzský prezident François Hollande | Zdroj: Reuters

Doposud se ve Francii mluvilo o tříměsíčním prodloužení, tedy do konce října.

Po útoku v Nice, kde útočník – muž se zájmem o radikální islám – vjížděl nákladním autem do lidí na promenádě a osm desítek jich zabil, však někteří poslanci mluví o delším období.

Prezident vzkázal, že by nebyl proti. Je prý ochoten přistoupit i na půlroční prodloužení výjimečného stavu. Nesmí to však být samoúčelné. Je prý třeba jít v zajištění bezpečnosti až na samou mez.

OBRAZEM: Život v Nice se vrací do normálu. Vláda projedná prodloužení výjimečného stavu

Číst článek

Výjimečný stav ve Francii platí od loňských listopadových teroristických útoků v Paříži. Francie se ho chystá prodloužit už počtvrté.

Bude pokračovat operace Stráž zahájená před evropským šampionátem ve fotbale a deset tisíc policistů posílí také výzvědná jednotka k vyhledávání teroristických buněk.

ČRo, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme