Kadlec nastoupil proti svým. Měl jsem strašně zvláštní pocit, řekl po remíze Sparty s Fenerbahce

Plzeň a Sparta, nejlepší dva české fotbalové kluby uplynulé sezony, zakončily přípravu na nový ročník bezgólovými remízami. Plzeň ji uhrála s Lokomotivem Moskva, Sparta zase s Fenerbahce. Za pražský klub poprvé po svém návratu nastoupil obránce Michal Kadlec, který do Sparty přestoupil právě z Istanbulu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Michal Kadlec

Obránce Michal Kadlec | Zdroj: ČTK

„Měl jsem strašně zvláštní pocit. Před zápasem jsem byl i docela nervózní, což normálně nebývám. Každému bych přál hrát tři roky za klub, jako je Fenerbahce, a pak ho mít na generálku,“ řekl Kadlec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Každému bych přál hrát tři roky za klub, jako je Fenerbahce, a pak ho mít na generálku, řekl zadák pražské Sparty Michal Kadlec

V létě 2008 odešel ze Sparty do Německa a teď se po osmi letech oklikou přes Turecko do pražského klubu vrátil. A zřejmě má prsty i v tom, že pražský klub hrál poslední předsezónní duel právě s Fenerbahce.

„Volal mi manažer Fenerbahce, jestli bychom si nedali přátelák. Předal jsem to na vedení Sparty a pak se to domluvilo. Byl jsem v kontaktu s oběma stranami, chtěl jsem, aby to dopadlo,“ neskrýval obránce.

Spíše než na dojemné okamžiky byl trenér Sparty Zdeněk Ščasný zvědavý na to, jak se Kadlecovi bude dařit ve stoperské trojici s Jakubem Brabcem a Mariem Holkem. Výsledek 0:0 napovídá, že špatné to nebylo.

„Nejen Michal, ale celá obrana podala vynikající výkon. Všichni tři hráli nadstandardně dobře,“ zhodnotil kouč Ščasný.

Kadlec a celá Sparta už nyní vyhlížejí třetí předkolo Ligy mistrů se Steaou Bukurešť, které Pražany může přiblížit ke štědrým odměnám i základní skupině Champions League.

„Defenziva je, myslím si, dobrá. V ofenzivě jsme měli také šance. Ještě to zkusíme do příštího týdne vyladit, abychom zápas se Steaou vyhráli,“ dodal Kadlec.

Martin Charvát, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme