Hitem polského internetu se stalo video tančících jeptišek

Rozverná videonahrávka polských jeptišek je hitem na internetu. Řádové sestry z městečka Myšliboř na ní předvádějí nezvyklou kreaci - tančí před obrazem Ježíše Krista na pláži do rytmu italské písničky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tančící polské jeptišky

Tančící polské jeptišky | Foto: Repro ČRo: You Tube

Sestry řádu milosrdného Ježíše tím chtěly dát najevo, že se připravují a těší na Světové dny mládeže, na které do Krakova přiletí příští týden i papež František.

Proto nahrály toto video, které se stalo nejdřív lokální senzací, ale postupně i mezinárodním hitem.

Na Světové dny do Polska podle očekávání zamíří miliony hlavně mladých katolíků. Už od pondělí do Varšavy přilétají skupiny dobrovolníků z celého světa.

Na polských hranicích už několik týdnů sice platí zpřísněný režim, příliš znát to ale není. Jak už Český rozhlas informoval před summitem NATO, lidé se i při přechodu hranice s Českou republikou můžou setkat s namátkovými kontrolami, ty se ale zatím podle dostupných zpráv obešly bez jakýchkoli konfliktů.

Stěžují si jenom Ukrajinci z pohraničních oblastí a Rusové z Kaliningradské oblasti. Ti totiž běžně můžou jezdit do Polska za nákupy nebo třeba i za prací v rámci takzvaného malého pohraničního styku, teď ale musejí žádat o docela drahé schengenské vízum, což se jim nelíbí. Na ukrajinské straně hranic se kvůli tomu na některých místech dokonce demonstrovalo.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme