Lyžař narazil v Krkonoších do domu a na místě zemřel

Už jedenáctou oběť si vyžádala letošní lyžařská sezona v českých horách. Pětatřicetiletý lyžař narazil dnes dopoledne v krkonošském areálu Portášky u Velké Úpy v Krkonoších do domu vedle sjezdovky a na místě zahynul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lyžování

lyžování | Foto: Jan Rosenauer

Jak Radiožurnálu řekl náčelník horské služby Jiří Brožek, záchranáři nemohli zraněnému lyžaři pomoci. "Na Portážkách na sjezdovce lyžař narazil po pádu do podezdívky domu. Zranění byla velmi vážná, protože narazil přímo hlavou do zdi. Byl přímo na místě mrtev," potvrdil Brožek.

Poslední tragickou událost řešila horská služba minulou sobotu, kdy nedaleko krkonošské Vosecké boudy zemřel čtyřiašedesátiletý běžkař. Pravděpodobně ho postihl srdeční kolaps. Minulou zimu zahynulo na horách 12 lidí, předminulou šest.

Většina tragických událostí se i letos odehrála na sjezdovkách. Nejhorší zranění si lyžaři přivodili po pádech na hlavu, při vzájemných srážkách nebo po vyjetí do lesa. Na Ještědu vrazila lyžařka do auta křižujícího sjezdovku. Zemřela po těžké operaci v liberecké nemocnici.

Martin Hromádka, Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme