Po střelbě v Ostravě zůstává zraněný exekutor na JIP, jeho stav je stabilizovaný

Zdravotní stav jednapadesátiletého exekutora a sedmatřicetileté úřednice, které ve středu v Ostravě-Hrušově nelegálně drženou útočnou puškou postřelil šedesátiletý dlužník, je stabilizovaný. Oba nadále zůstávají v péči lékařů Fakultní nemocnice Ostrava. Útočníka policie zastřelila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté v Ostravě, kde jejich kolegové zastřelili dlužníka, který předtím postřelil exekutora

Policisté v Ostravě, kde jejich kolegové zastřelili dlužníka, který předtím postřelil exekutora | Zdroj: ČTK

Oba pacienti jsou na traumatologickém centru. Úřednice, která exekutora doprovázela jako nezúčastněná osoba a utrpěla méně závažná poranění, leží na standardním oddělení. Lékaři zatím neočekávají, že by ji propustili do domácího léčení. Muž, který byl po střelbě zraněn vážněji, nadále zůstává na jednotce intenzivní péče.

Policisty na místo přivolal exekutor, který si nebyl jistý svou bezpečností. Když na místo dorazili, chtěl zahájit exekuci. Policisté šli k domu první, civilisté za nimi. K domu už ale nedošli, muž vyšel ze dveří a začal střílet. Policisté palbu opětovali a muže zastřelili. Kromě exekutora a úřednice dlužník lehce zranil také zasahujícího policistu.

Policisté v Ostravě zastřelili muže při vystěhování. Na exekutora a ženu pálil z automatické pušky

Číst článek

Podle kriminalistů mohl být útok předem připravený a promyšlený. Střelec měl v dosahu další tři zásobníky s 90 náboji. Na místě byli i další lidé - zaměstnanci stěhovací služby či zástupce majitele budovy. Podle exekutorské komory byl dlužník o postupu informován a několik týdnů měl možnost se z bytu vystěhovat, což neučinil. Případ kriminalisté kvalifikovali jako pokus o vraždu.

Podle mluvčího Exekutorské komory Petra Vorlíčka se exekutoři s konflikty setkávají poměrně často, i když nemají takové následky.

„Vykonavatelé, kteří chodí po exekucích do domácností, mají zaměstnání, řekněme, velmi neoblíbené a lidmi nepříliš ceněné," konstatoval Vorlíček.

Prezidentka Exekutorské komory Pavla Fučíková po střelbě v Ostravě upozornila, že protiexekutorské nálady ve společnosti sílí. Obávají se prý o svou bezpečnost.

Policisté v Ostravě, kde jejich kolegové zastřelili dlužníka, který předtím postřelil exekutora | Foto: ČTK

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme