Hlídka přistihla policejního prezidenta Tuhého při překročení povolené rychlosti

Policejního prezidenta Tomáše Tuhého nedávno v Ostravě chytila hlídka, když překročil nejvyšší povolenou rychlost se svým služebním autem. Vyplývá to z jeho dnešního prohlášení pro ČTK. Tuhý předpokládá, že případ se bude řešit ve správním řízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Policejní prezident Tomáš Tuhý | Foto: Filip Jandourek

„V nedávné době jsem byl při jízdě služebním vozidlem kontrolován hlídkou Policie ČR v Ostravě, která mi sdělila, že jsem překročil nejvyšší povolenou rychlost,“ napsal policejní prezident.

„Jsem připraven plně spolupracovat a nést důsledky tak jako každý jiný občan,“ dodal. Kdy se přestupek stal, neuvedl.

Čtyřiačtyřicetiletý Tuhý zastává funkci policejního prezidenta od dubna 2014, předtím byl ředitelem policie v Moravskoslezském kraji.

V posledních týdnech je terčem kritiky některých politiků a státních zástupců kvůli policejní reorganizaci.

Problém s překročením rychlosti měl před 10 lety i tehdejší policejní prezident Vladislav Husák. Novináři ho přistihli, jak při cestě z Lán do Prahy jede rychlostí 190 kilometrů za hodinu. Husák si posléze sám uložil řidičský průkaz na tři měsíce do úschovy na pražském magistrátu a odeslal na charitu 10 tisíc korun.

Známé jsou i případy, kdy povolenou rychlost překročily vozy některých politiků. Například limuzína ministra vnitra Františka Bublana v červenci 2006 jela podle televize Nova po dálnici bez majáku rychlostí minimálně 170 kilometrů za hodinu. Bublan vůz neřídil, pochybení odmítl.

V září 2006 Mladá fronta Dnes informovala, že automobil, kterým jel ministr dopravy Aleš Řebíček, překročil na dálnici opakovaně povolenou rychlost. Limuzína jela údajně až 150 kilometrů v hodině. Řebíček se vyjádřil, že svému řidiči za jeho rychlou jízdu "pěkně vyčiní".

V únoru 2008 zase povolenou rychlost překračovalo auto premiéra a předsedy ODS Mirka Topolánka na cestě do Brna. Mluvčí vlády řekla, že 200 kilometrů urazilo za hodinu a 20 minut, což znamená, že průměrná rychlost byla asi 150 kilometrů. Topolánek se omluvil.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme