Smrt primáře z Boskovic šetří policie, lidé jeho tělo našli na náměstí v Blansku

Kriminalisté prověřují podezřelé úmrtí 65letého muže, jehož tělo našli lidé v noci na včerejšek v centru Blanska na Wankelově náměstí. Mrtvý byl dlouholetý primář z Nemocnice Boskovice, uvádí server Novinky.cz. Okolnosti jeho smrti jsou podezřelé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní páska, policie, uzavírka (ilustrační foto)

Policejní páska, policie, uzavírka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Tělo primáře nalezli lidé před vchodem do České spořitelny. Zavolali záchrannou službu, ale její lékař už mohl pouze konstatovat smrt. Policisté místo zajistili a nařídili soudní pitvu, případ dále prošetřují.

„S ohledem na probíhající prověřování mohu pouze potvrdit, že bylo nalezeno tělo 65letého muže a kvůli podezření z možného spáchání trestného činu věc momentálně prověřuje skupina kriminální policie,“ uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

„Zjišťujeme, co se vlastně stalo,“ dodala. Další informace nechce uvádět, dokud nebude vyšetřování u konce.

Blanenští kriminalisté žádají případné svědky, kteří se pohybovali na Wanklově náměstí mezi 22. a 24. hodinou a mohli by přispět k objasnění této události, aby kontaktovali policii.

Televize Nova uvedla, že tělo bylo zkrvavené a okolnosti nasvědčovaly cizímu zavinění smrti. Lékař působil v boskovické nemocnici bezmála 40 let. V posledních letech vedl jako primář oddělení následné péče.

„Pro nás byla informace o jeho úmrtí velkým šokem. Byl to pohodový, milý a vstřícný člověk, který byl v poslední době ve velmi dobrém psychickém rozpoložení. Nyní měl čerpat dovolenou," řekl Právu náměstek ředitele nemocnice Vladimír Zemánek.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme