Zemi zachráním jen já, přijal Trump oficiální nominaci do boje o Bílý dům

Zákon a pořádek, takový je hlavní volební slib republikánského kandidáta Donalda Trumpa Americe. Trump v Clevelandu oficiálně přijal stranickou nominaci do boje o Bílý dům. Republikánská strana ale ani po čtyřdenním sjezdu není v pohledu na jeho osobu jednotná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trump v Clevelandu oficiálně přijal stranickou nominaci do boje o Bílý dům

Trump v Clevelandu oficiálně přijal stranickou nominaci do boje o Bílý dům | Zdroj: Reuters

Hlavním mottem republikánského kandidáta je zákon a pořádek. Ve svém téměř hodinovém projevu to zopakoval nejméně čtyřikrát. Spojené státy pak vykreslil ve velmi temných barvách.

Označil se za jediného lídra, který dokáže zemi zachránit a vyvést ji z problémů. Podle jeho slov se vydal do politické arény, aby mocní nemohli bít lidi, kteří se nemohou bránit.

Systém prý nezná nikdo jiný tak jako on a to je důvod, proč ho jen on může změnit. Obecně slibuje rušit regulace, které podle něj likvidují pracovní místa, slíbil obnovit bezpečnost, zjednodušit daně pro všechny Američany, chce se věnovat také problémům infrastruktury a stavět mosty, silnice a železniční dráhy.

Na tento projev Donalda Trumpa se netrpělivě čekalo. Moc se ale nelišil od předchozích vystoupení. Jeho poselství bylo i velmi negativní, což je s klasickým americkým optimismem dost v kontrastu.

Čekalo se také na to, jestli Trump vyjde vstříc i voličům za hranicemi svého okruhu příznivců a také těm, kteří mu oponují uvnitř republikánské strany.

Strana dál zůstává kvůli kandidátovi rozdělená a řada republikánů je i po sjezdu skeptická. Obávají se, že kandidatura Donalda Trumpa bude mít negativní důsledky nejen pro konzervativce, ale celé Spojené státy.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme