Útočnici z Anděla propustili z léčebny v ten samý den, kdy pobodala ženu

Útočnice, která ve čtvrtek ubodala na pražském Andělu jinou ženu, byla ten den propuštěna z léčebny v Bohnicích. Podle ředitele psychiatrické nemocnice Martina Hollého ji z léčebny propustili ve stabilizovaném stavu. Žena podle něj při propuštění plně vnímala reálný svět. Kriminalisté ji mají z trestného činu vraždy obvinit v průběhu dne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté útočníci na místě zadrželi. V den, kdy ubodala v obchodním domě jinou ženu, byla propuštěna z léčebny

Policisté útočníci na místě zadrželi. V den, kdy ubodala v obchodním domě jinou ženu, byla propuštěna z léčebny | Zdroj: ČTK

„Můžu potvrdit, že se jedná o pacientku u nás léčenou. Hospitalizace byla ukončena, když byla ve stabilizovaném stavu. Měla nastavenou medikaci jak depotní, tak v tabletové formě,“ řekl ředitel psychiatrické nemocnice v Bohnicích Hollý.

Depotní léčba znamená, že žena dostala i léky s prodlouženým účinkem. Hollý dodal, že když ženu propustili, plně vnímala reálný svět.

Podle policejní mluvčí Ivety Martínkové si žena svou oběť vybrala náhodně a zbraň si opatřila až v obchodě.

„Vražednou zbraň si žena opatřila přímo v obchodě. Kriminalisté ženu obviní během dnešního dne z trestného činu vraždy,“ uvedla Martínková.

Záznamy útočnice se prošetří

Vzhledem k lékařskému tajemství a taky proto, že se celý případ vyšetřuje, podle Hollého není možné říct, s čím se žena léčila.

Ředitel psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích ale řekl, že po tom, co se včera na Andělu stalo, budou ženu znovu důkladně vyšetřovat a taky projdou všechny její lékařské záznamy z doby léčby.

„Samozřejmě u nás probíhají velmi podrobné interní prošetření všech aspektů hospitalizace,“ uvedl Hollý. Stejně jako u zdravých lidí, tak i u těch léčených, není podle něj možné sklony k násilí vyloučit.

Nulová garance agresivity

„Je psychiatrickým faktem, že nikdy nemůžeme garantovat nulovou pravděpodobnost agresivity, podobně jako u zdravých lidí,“ doplnil ředitel psychiatrické nemocnice v Bohnicích.

Policisté případ vyšetřují jako vraždu a pachatelka je v policejní cele.

Třiatřicetiletá žena ubodala v nákupním centru na pražském Andělu ve čtvrtek odpoledne jinou ženu. Ta před převozem do nemocnice zemřela.

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme