Olomoučtí baseballisté se po letech dostali do play off. S ostravskými Arrows bojují o semifinále

22. červenec 2016

Baseballový tým Skokani Olomouc se po sedmi letech probojoval do play-off. Po dvou zápasech s Arrows Ostrava je stav vyrovnaný.

Pokud se jim podaří ostravského soupeře porazit na dnešním i zítřejším utkání, postoupí Skokani do semifinále extraligy.

Olomoučtí Skokani vkládají do tréninku všechno a svoji účast v play off si rozhodně užívají.

„Ten třetí zápas bude hlavně o nadhazovačích, protože zatím ještě nenastoupil jejich nadhazovač č. 1, což je Boris Bokaj. Pak ten zápas bude samozřejmě o něčem jiném,“ odhaduje zadák Olomouckých baseballistů Jakub Voják.

Dnes se mají Skokani utkat se svým letitým rivalem, Arrows Ostrava.

„Je to určitě vyhrocené. Hecujeme se navzájem. Naše zápasy byly vždy vyrovnané. Série končily 3:2 nebo 2:3, ale pokaždé to je vyrovnané. Uvidíme, jak to dopadne,“ dodává první metař Ondřej Švarc.

V prvním zápase skóroval ostravský tým, druhý vyhráli zas Skokani a vyrovnali stav na 1:1. Aby postoupili do semifinále, ale musí porazit ostravského soupeře ještě dvakrát.

„Ve chvíli, kdy by byl stav zápasu 2:2 i po sobotním zápasu, tak se v neděli bude hrát ještě v Ostravě, protože se hraje na tři vítězné zápasy,“ vysvětluje trenér a předseda klubu, Václav Voják.

„Vystupujeme do play-off velice rádi. Vážíme si toho. Letos jsme předvedli velmi dobrou hru. Dít se může všechno a my uděláme všechno proto, abychom postoupili do semifinále. Pak by nás čekal souboj, tuším, že s Kotlářkou. To by pro nás byl neobyčejný úspěch, protože semifinále jsme ještě nehráli,“ dodává trenér.

Dnešní zápas začne v Ostravě v sedm hodin večer a sobotní utkání začne ve tři odpoledne na domácím hřišti Skokanů.

autor: sol
Spustit audio