Pokud současný pokus najít zmizelý let MH370 nebude úspěšný, Malajsie pátrání pozastaví

Pokud současný pokus najít zmizelé malajsijské letadlo nebude úspěšný, pátraní se pozastaví. Oznámili to zástupci Malajsie, Číny a Austrálie, které v současnosti vedou operace v Indickém oceánu. Boeing společnosti Malaysia Airlines na letu MH370 zmizel předloni v březnu na lince z Kuala Lumpuru do Pekingu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadla společnosti Malaysia Airlines v Kuala Lumpur

Letadla společnosti Malaysia Airlines v Kuala Lumpur | Zdroj: Reuters

Zatím poslední trosky se objevily na pobřeží africké Tanzanie. Pátrací týmy teď letadlo hledají v Indickém oceánu v okruhu velkém asi 120 tisíc kilometrů čtverečních. Zbývá jim prohledat ještě přibližně desetinu oblasti.

Operace měla původně skončit koncem června. Zkomplikoval ji ale členitý terén ve velkých hloubkách na dně oceánu a také nepříznivé počasí.

Malajsijský ministr dopravy Liow Tiong Lai je přesvědčen, že by letadlo mělo být právě v této oblasti. Zároveň zdůraznil, že přerušení pátrání neznamená jeho definitivní konec. K jeho obnovení by ale bylo potřeba získat nové informace, které momentálně nejsou k dispozici.

Na palubě zříceného letadlo bylo 239 lidí.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme