Těším se, že předvedu rychlý čas, věří si Bolt na první dvoustovku v sezoně

Nejrychlejšího muže světa Usaina Bolta dnes čeká důležitý test formy. Čtrnáct dní před olympijskými hrami v Riu se na Diamantové lize v Londýně postaví na start 200 metrů. Jamajský sprinter odstoupil na začátku července z domácího šampionátu kvůli svalovému problému a spekulovalo se dokonce o tom, že možná přijde o sportovní vrchol roku v Brazílii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sprinter Usain Bolt

Sprinter Usain Bolt | Zdroj: Reuters

„Moje noha už je v pořádku, doktoři udělali skvělou práci. Dvoustovka je moje nejoblíbenější trať, takže se už nemůžu dočkat. Myslím, že jsem teď v dobré formě a teď už jde jen o to, abych to ukázal. A těším se, že fanouškům předvedu rychlý čas,“ slibuje před svou premiérovou dvoustovkou v této sezoně Bolt.

Kvůli zranění zadního stehenního svalu Jamajčan nenastoupil do finále stometrové trati na národním šampionátu v Kingstonu, který byl zároveň olympijskou kvalifikací a následně vynechal i dvojnásobnou trať.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Moje noha už je v pořádku, doktoři udělali skvělou práci,“ říká sprinter Usain Bolt

Přesto je ale sprinterská legenda v nominaci karibského státu pro hry v Riu a posledním předolympijským testem pro ni bude právě dnešní závod.

„Je to vždycky zážitek tady závodit v takové atmosféře, to vám prostě dodá spoustu energie. Bude to zábava, chci samozřejmě vyhrát a už se na to moc těším,“ povídá jamajský blesk před startem na svém oblíbeném olympijském stadionu v Londýně, kde ještě nikdy neprohrál.

V příštím roce se tam chystá po světovém šampionátu ukončit kariéru. A přestože je v dnešním večerním programu i stovka, kterou letos v Evropě běžel jen v Ostravě, rozhodl se pro dvojnásobnou trať.

„Potřebuju si vyzkoušet dvoustovku. Moc mě mrzelo, že jsem do ní nemohl nastoupit na domácím šampionátu. Nejdůležitější jsou pro atleta samozřejmě závody, tak se těším, že si jí poprvé letos zaběhnu.“

Podle všeho při tom Bolta bude sledovat zaplněný olympijský stadion v Londýně, ve 22 hodin a 52 minut českého času.

Jakub Marek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme