Hokejisté Mladé Boleslavi obměnili kádr. Na extraligu si musí znovu zvykat gólman Jan Lukáš

Hokejisté Mladé Boleslavi patřili k příjemným překvapením uplynulého ročníku extraligy. Až v semifinále je v play-off vyřadili pozdější mistři z Liberce. Ve středočeském klubu vědí, že navázat na úspěšnou sezónu nebude vůbec jednoduché. Snad i proto došlo v kádru mužstva k výrazné obměně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Jan Lukáš

Brankář Jan Lukáš | Zdroj: ČTK

Jiné bude v případě Středočechů například složení brankářské dvojice. Po odchodu Davida Ritticha do zámoří se Mladé Boleslavi upsal finský gólman Thomas Tarkki. Před začátkem přípravy se k mužstvu připojil Jan Lukáš. Ten loňskou sezonu začal ve Spartě, dokončil jí ale ve Znojmě a Orlům pomohl k finálové účasti v EBEL lize.

„Sezona začala celkem dobře a dobře i skončila. I když tam bylo i stěhování, ale to prostě k hokejovému životu patří. Sezonu hodnotím jenom kladně. Získal jsem nějaké zkušenosti jak z EBEL ligy tak z extraligy,“ říká Lukáš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Mladé Boleslavi patřili k příjemným překvapením uplynulého ročníku extraligy

Zkušenosti by rád uplatnil právě v Mladé Boleslavi, byť jeho pozice v porovnání s finským kolegou rozhodně nebude jednoduchá. Ví, že si musí zvykat zpátky na extraligu, EBEL liga je jiná.

„Dá se říct, že je to otevřenější hokej, ale kvalitu samozřejmě má. Pro gólmana je to těžší, když je hra otevřenější a moc se tam nebrání. Je to nahoru dolů, takže tam byly některé situace, které jsem v extralize vůbec neřešil.“

Lukáš myslel například situace, kdy dva útočníci sami postupují na gólmana nebo třeba pět nájezdů během utkání.

V obraných řadách se z Brna do rodného města vrátil Jan Hanzlík, na soupisce se z Vítkovic objevují Jan Pastor a také David Štich. Sedmadvacetiletý bek přiznává, že právě Mladá Boleslav byla pro všechny celky nepříjemným soupeřem.

„Myslím, že Boleslav to bylo takové překvapení. Kluci hráli jednoduchý bruslivý hokej. Doufám, že to půjde nahoru,“ říká Štich. Zkušený obránce také ví, co od něj trenéři František Výborný a Marian Jelínek očekávají.

„Trenéři mě znají, pod Marianem Jelínkem jsem hrál. Viděli, co jsem za beka a myslím, že můj styl hry nebudou chtít měnit. Vědí, co dokážu a myslím, že to bude na černou práci na oslabení a na to mě snad budou využívat.“

Hokejista Kempný už trénuje s hvězdami Chicaga. Nervózní nejsem, tvrdí

Číst článek

A také bude možná fungovat jako ochranář spoluhráčů. Štich si totiž na ledě umí sjednat respekt. „Když něco nastane, tak tohle není problém. Nebudu to vyhledávat, ale když bude potřeba, tak do toho samozřejmě půjdu,“ vysvětluje.

Útočnou sílu pak posílili Petr Vampola, Lukáš Žejdl, Tomáš Pospíšil nebo Dominik Volek. V přípravě mají Boleslavští v plánu odehrát sedm zápasů, první doma už 29. července proti Kladnu. Zkušenosti pak budou sbírat poprvé v historii také v Lize mistrů.

„Zkušenosti osobně, že bych chytal, nemám, ale viděl jsem je a myslím, že se můžeme těšit na atraktivní hokej,“ dodal Lukáš.

Pavel Petr, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme