Byl to večer děsu, řekla Merkelová. Rodinám obětí vyjádřila soustrast

Německá kancléřka Angela Merkelová vyjádřila soustrast rodinám obětí mnichovského útoku a poděkovala bezpečnostním složkám za jejich zásah. Během prvního vystoupení od včerejší střelby navíc poděkovala i obyvatelům města za respektování policejních nařízení a pomoc lidem, kteří se kvůli omezené dopravě nemohli dostat domů. Policie bude podle kancléřky dál vyšetřovat i nedávný útok ve vlaku nedaleko Würzburgu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá kancléřka Angela Merkelová

Německá kancléřka Angela Merkelová | Zdroj: Reuters

„Zjistíme, co stálo za útokem v Mnichově. Nepřestaneme ani s vyšetřováním toho, jak se radikalizoval útočník ve Würzburgu. Německo a jeho bezpečnostní složky nepřestanou chránit bezpečí a svobodu všech jeho občanů,“ sdělila Merkelová.

Kancléřka o páteční události hovořila jako o „večeru děsu“. „Sdílíme váš zármutek, myslíme na vás a trpíme s vámi,“ řekla Angela Merkelová v krátkém vystoupení po schůzce bezpečnostní rady státu. Vyjádřila také naději, že se zranění rychle zotaví

Mladý útočník v pátek večer ve městě zastřelil 9 lidí a 27 dalších zranil. Krátce po činu spáchal sebevraždu. Motivy střelce zatím nejsou jasné. Policie uvedla, že střelec trpěl depresemi a náhlými výbuchy hněvu. Napojení na mezinárodní terorismus vyloučila.

ČRo, Jakub Lucký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme