Hoteliéři v Nice se obávají o turistickou sezonu. Lidé zde potřebují práci, říkají

Hoteliéři a majitelé restaurací na francouzské riviéře nevidí blízkou budoucnost právě růžově. Po atentátu na promenádě v Nice, při kterém zemřelo 84 lidí, se bojí o osud letošní turistické sezony. Zatím ale nezaznamenali velký odliv návštěvníků Azurového pobřeží.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Majitelé hotelů a restaurací na Azurovém pobřeží se obávají o osud letošní turistické sezony

Majitelé hotelů a restaurací na Azurovém pobřeží se obávají o osud letošní turistické sezony | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

„Zatím to není pro turistický ruch katastrofa,“ říká předseda Asociace hoteliérů regionu Cote d´Azur Denis Cipollini a nevidí letošní letní sezonu jako ztracenou. Čeká, co ukáží čísla v účtech v září.

Turisté zatím do Nice a okolních letovisek jezdí. I když, na nějaké odhady dopadů teroristického útoku přistěhovalce z Tuniska Mohameda Bouhlela na turistický ruch, je podle Cipolliniho zatím brzy.

„Po 15. červenci jsme zaznamenali několik zrušených rezervací. Podobně na tom byly všechny hotely v Nice,“ potvrzuje majitelka hotelu Regence v centru města Heléne Leao. „Ale v několika posledních dnech lidé nejen pobyty odvolávají, ale berou svoje zrušení rezervací zase zpět a přijet chtějí,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hoteliéři v Nice se obávají o turistickou sezónu

Paní Heléne žije nadějí, že se jejímu hotelu podaří tu nejhorší dobu překonat. Lidé zase začínají jezdit.

„Čekala, že to bude se zájmem o dovolenou na Azurovém pobřeží horší. Příliv turistů je velmi důležitý i proto, abych nemusela dát svým zaměstnancům výpověď. Vrcholí letní sezóna a lidé potřebují práci. Je to pozitivní vývoj, i přes to všechno strašné, co obyvatelé Nice zažili,“ přiznává.

Zájem turistů o Nice a pobřeží Provence je podle ní důležitý pro celou oblast, pro lidi, kteří tu žijí i pro Francii.

Turisté na Nice nezanevřeli. Chtějí ukázat, že se nenechají zastrašit

Číst článek

Christopher s přítelkyní právě přiletěli z Dánska. Věděli, co se v Nice minulý týden stalo a přesto cestu nezrušili. „Cítíme se bezpečně, i když máme smíšené pocity. Všude je hodně policistů a také jsou vidět hlídky vojáků,“ říká mladý Dán.

V Nice se jim líbí. Potkávají spoustu milých lidí a mají pocit, že se snaží přenést přes to, co je potkalo. Snaží se zase užívat života.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme