Olympijský park Plzeň slibuje sportovní vyžití i besedy se sportovci

Plzeň zažije atmosféru brazilského Ria. V době konání letních olympijských her bude západočeská metropole jedním ze čtyř míst v Česku, kde budou lidé fandit i sportovat v olympijském parku. Zároveň si můžou vyzkoušet na šedesát sportů, čekají je besedy a autogramiády se sportovními hvězdami i doprovodný kulturní program.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maskoti olympijských a paralympijských her v Riu Vinicius a Tom pózují při slavnostním otevření nové části terminálu na letišti Galeao

Maskoti olympijských a paralympijských her v Riu Vinicius a Tom pózují při slavnostním otevření nové části terminálu na letišti Galeao

Olympijský park v Plzni vyroste za obchodním centrem u řeky Mže a bude mít dvě části. Zónu pro fanoušky s velkoplošnou obrazovkou a sportovní část, kde si návštěvníci vyzkouší tradiční i méně známé sporty. A sportovat se bude i na řece Mži, říká manažer parku Petr Hanzlík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňský olympijský park slibuje skutečně širokou škálu sportovního vyžití

„Tam bude sektor vodních sportů, kde najdeme wakeboarding nebo paddleboarding. Zajímavé budou určitě i parkur nebo letní biatlon. Chystáme i neolympijské sporty. Ještě bych vypích střelecké sporty, kde se návštěvníci seznámí například s lukostřelbou,“ vysvětluje Hanzlík.

S olympijskými i neolympijskými sporty seznámí návštěvníky 55 plzeňských tělovýchovných klubů. Na každém sportovišti budou dva až tři profitrenéři, tak aby děti i dospělí mohli proniknout do detailů sportu. Podle bývalého plzeňského hokejisty a současného radního pro oblast sportu Michala Dvořáka, si lidé vyzkouší i profesionální náčiní.

„Budeme tu mít opravdu profesionální vybavení. Lidé si mohou sáhnout na oštěp, se kterým hází Bára Špotáková. Vše tu bude přesně tak, jak by mělo to mělo podle pravidel jednotlivých sportů,“ vyjmenovává přednosti Michal Dvořák.

Pozvání přijala i zajímavá sportovní jména

Návštěvníci olympijského parku se můžou těšit i na autogramiády a besedy se sportovci. Někteří už podle Jany Komišové z magistrátního odboru marketingu a prezentace svou účast potvrdili.

„Bára Kodedová, Honza Řehula, David Křížek nebo atlet Jiří Mužík. Navíc není problém sehnat v Plzni nějakého sportovce, aby nám přišel něco povědět. Každý den budou mít návštěvníci možnost potkat někoho zajímavého,“ těší Janu Komišovou.

Velkolepé bude i samotné slavnostní zahájení olympijského parku, které se podle Jany Komišové uskuteční ve stylu oficiálních ceremoniálů olympijských her.

„Proběhne defilé sportovců, následovat bude módní přehlídka olympijské kolekce, poté nastoupí brazilská show a všechno to vyvrcholí ohňostrojem,“ odhaluje Komišová zábavný program.

Olympijský park v Plzni bude fungovat po celou dobu olympiády, od 5. do 21. srpna.

Monika Červená, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme