Brexit může být pro britské studenty i koncem programu Erasmus, zájem o něj roste

Britský odchod z Evropské unie by mohl tvrdě dopadnout na britské studenty a univerzity. Spojené království totiž možná kvůli brexitu bude muset opustit oblíbený studijní program Erasmus. V Británii přitom zájem o studium na evropských univerzitách dlouhodobě roste.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová posluchárna ČVUT v Kladně

Nová posluchárna ČVUT v Kladně | Foto: Radek Duchoň

Počet žádostí britských studentů o možnost vyjet v rámci programu Erasmus, stoupl mezi lety 2007 a 2013 dvojnásobně. Ředitelka britské části studijního schématu Ruth Sinclair-Jonesová Guardianu řekla, že současný vývoj představuje „smutný okamžik nejistoty."

Do konce roku 2017 by zatím zapojení Británie do Erasmu mělo zůstat beze změn. Jeden z duchovních otců studijního programu, Brit Ceri Jones, označil možné vyřazení Británie z Erasmu za tragédii obřích rozměrů pro ostrovní univerzity.

Ty jen na školném vybraly v loňském roce od studentů z členských států EU 600 milionů liber. Dalších 1,5 miliardy liber studenti v zemi utratili.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme