Na post šéfa celní správy míří Poulíček. Musí ale získat prověrku

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) pověřil Milana Poulíčka (50) funkcí generálního ředitele Celní správy ČR. Dlouholetý pracovník celní správy Poulíček bude podle zákona do funkce ustaven po získání příslušné bezpečnostní prověrky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Poulíček

Milan Poulíček | Zdroj: ČTK

Předchozí ředitel Petr Kašpar ke konci června rezignoval. Následně odešli i další lidé z vedení celní správy. Babiš pak čelil kritice například od předsedy rozpočtového výboru sněmovny Václava Votavy (ČSSD), že činnost Celní správy ČR je ochromena.

Kašpar oznámil v květnu, že ke konci června z čela úřadu odejde ze zdravotních důvodů. K poslednímu červnu opustil funkci také zástupce generálního ředitele pro výkon Vladimír Štainer. Už začátkem června skončil dočasný náměstek František Halás, když mu vypršela doba, po kterou byl do funkce pověřen. Ke konci července pak má odejít i náměstek pro ekonomiku Tomáš Pinkas.

"Milan Poulíček má dlouholeté zkušenosti z vedoucích pozic v celní správě. Jeho hlavním úkolem bude hladká implementace a úspěšné zvládnutí nových klíčových agend celní správy, jako jsou nové kompetence v oblasti trestního řízení, nebo nelítostný boj s nelegálním hazardem díky novému zákonu o hazardních hrách," uvedl Babiš.

Poulíček uspěl ve výběrovém řízení, které ministerstvo vypsalo. Do výběrového řízení se přihlásili čtyři uchazeči, z toho byl jeden vyřazen pro nesplnění podmínek. O místo se neucházel podle informací ČTK bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta, o kterém média spekulovala.

Poulíček pracuje v celní správě od roku 1987. V minulosti působil například jako ředitel Odboru pátrání Celního ředitelství Plzeň nebo náměstek ředitele Celního úřadu Rozvadov. Od roku 2003 do současnosti vykonával funkci ředitele Odboru pátrání Generálního ředitelství cel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme