Hilgertová v Riu chybět nebude. Neteř Štěpánky Amálie pojede jako předjezdkyně

Už za pár minut přistane v Riu první část výpravy českých sportovců na olympijské hry. Na palubě letadla je i vodní slalomářka se slavným příjmením - Hilgertová. Tentokrát se ale nejedná o dvojnásobnou olympijskou vítězku Štěpánku, ale její neteř Amálii. Juniorská mistryně světa pojede na hrách jako předjezdkyně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amálie Hilgertová

Amálie Hilgertová | Foto: Vojtěch Man

„V Brazílii měli testovací závod a zjistili, že holky, co tam mají, ještě nejsou dost zdatné. Vybírali podle juniorského žebříčku a dopadlo to na mě a kamarádku z Francie,“ vysvětluje Amálie Hilgertová, jakým způsobem si zajistila účast v Riu.

Poprvé tak, byť zatím jako předjezdkyně, si může vyzkoušet olympijskou atmosféru. „Doufám, že o tu příští už bodu bojovat. Bude to pro mě super zkušenost, že už pak třeba nebudu tak nervózní,“ usmívá se ještě ani ne dvacetiletá Amálie.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Amálií Hilgertovou natáčel reportér ČRo Petr Kadeřábek

Účast v Riu měla zajištěnou už v lednu, tedy ještě v době, kdy její teta Štěpánka bojovala už o své sedmé olympijské hry. Nakonec se do Ria ale podívá pouze Amálie, ale Štěpánka své neteři rozhodně nezáviděla. „Ona je teď v klidu a vypadá spokojeně. Měla radost, že jedu, a přála mi to,“ usmívá se neteř.

Na to, aby svou tetu dohnala, se bude muset hodně snažit. Štěpánka má ve své sbírce dvě olympijská zlata. Jedno z Atlanty a druhé ze Sydney. Ani jedno z nich si ale Amálie nepamatuje.

„Vybavuju si Londýn 2012, protože to bylo nedávno. Dřív už jsem byla dost malá, rodiče to sledovali, ale já si to moc nepamatuju,“ mrzí Amálii Hilgertovou.

V Riu bude ve vypůjčené lodi plnit roli předjezdkyně, ale jestli bude mít čas třeba se někam podívat, to ani ve chvíli odletu nevěděla.

„Nedostal jsem žádné informace. Jedu tam a čekám, co se stane. Je to celé velké dobrodružství. Chtěla bych stihnout nějakou pláž, ochoz kolem moře, sochu i přírodu. Mám strach, ale zároveň se hrozně těším,“ vyhlíží brazilské dobrodružství Amálie Hilgertová.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme